10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Grill og udekøkken

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

Rosmarin på
Rosmarin på

Brug kullene med omtanke

Grilltricks er i høj kurs. Hvilken grillkok vil ikke gerne skærpe sin kunst med et par smarte grilltricks? Det behov er websitet Buzzfeed kommet i møde med en video, der virker på de tre vigtige indsatsområder for grillentusiaster:

  • Bedre og kraftigere aroma
  • Smertefri håndtering over ilden 
  • Nem rengøring

Her er de 10 grill-tricks.

1. Forskellige varmeindstillinger samtidig på grillen

Griller du med kul på en tilstrækkelig stor grill, så er det oplagt at fordele kullene, så du kan operere med forskellige varmeindstilinger, ligesom på et komfur. 

  • Fordel og stak det varme kul højt op på en del af grillen. Her kan du grille alt det, der skal have høj varme.
  • Fordel resten af kullet i en anden del af grillen. Her griller du det, der skal have medium varme. 
  • Den sidste del af grillen efterlader du tom. Her kan du ligge alt det, der skal have indirekte varme.  

2. Læg krydderurter på kullene

Har du rigeligt med krydderurter i haven, så skulle du prøve at brænde noget af det af direkte på kullene, mens du griller. Det vil dels sprede en dejlig duft samtidig med, at kødet vil optage noget af krydderiernes aroma i sig.

Læs også: Sådan tørrer du krydderurter fra køkkenhaven

3. Ryg din grillmad med træflis

Lad træflis trække vand i en skål i ca. 30 min. Pak flisene ind i sølvpapir. Lad pakken stå halvåben og stik nogle ekstra huller foroven i alufolien. 

Læs mere om rygning på grillen med træflis her

4. Dobbelte grillspyd

Brug dobbelte grillspyd, når du laver kebab på grillen. Det gør det meget lettere at vende spydene, lige som det også bliver en smal sag at lægge dem på og tage dem af. 

5. Lægge grillpinde i vand

Vil du gerne undgå, at dine grillpinde i træ går op i røg og flammer eller helt forkuller, så skal du bare lægge dem i vand inden brug i ca. 10 min. 

6. Skriv stegeønsker på burgerbollerne

Skriv med ketchup på burgerbollerne, hvordan familien eller gæsterne vil have stegt deres kød. På engelsk: R for rare og M for medium. Arrangér grillbollerne lige foran dit blik, så du hele tiden kan tjekke ordrerne. 

7. Brug en muffinform

Brug din muffinform til at hælde tilbehøret til grillaftenen op i: ketchup, sennep, mayo etc. 

8. Læg fisk i saltlage

Har du også oplevet, at fisken sprækker og er svær at holde styr på, når du griller? Det problem kan du kraftigt decimere, hvis du lægger fisken, du skal grille, i en blanding af vand og salt i ca. 10 minutter.

9. Gnid grillen med et løg.

Gnid den varme grillrist med et overskåret løg, inden du lægger køddet og de andre madvarer på grillen. På du måde undgår du, at maden sætter sig fast på risten. 

10. Gør grillenristen ren med alufolie 

Når du er færdig med at grille og risten endnu er varm, kan du lave små kugler af sølvpapir. Gør grillristen ren med sølvpapirskuglen ved at holde den fast med en grilltang.

Se videoen fra Buzzfeed her:

06 juni 2017
Mere om Grill og udekøkken

10 gode grill-gadgets

Grill og udekøkken Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Grill og udekøkken Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Grill og udekøkken Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

Fra nybegynder til grillmester

Grill og udekøkken Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Grill og udekøkken Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det...

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Grill og udekøkken Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Grill og udekøkken Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Grill og udekøkken Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede...

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

Grill og udekøkken I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Grillbriketter og grilltilbehør - find de lækre accessories

Grill og udekøkken En elektrisk grillbørste, en wok til grillen eller briketter af kokos - se sæsonens lækre grillgear.

Grill - tilbered maden i det fri med et udekøkken

Grill og udekøkken Kender du det? Du står i køkkenet og skræller kartofler, skyller salat, laver dressinger og forbereder aftenens grillmåltid, mens familie...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Grill og udekøkken Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld med ukrudtsbrændere. Sådan dækker forsikringen, hvis det går galt.

Sådan tænder du op i grillen

Grill og udekøkken En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

Brug grillen hele året

Grill og udekøkken Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med...