10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

Brug kullene med omtanke

Grilltricks er i høj kurs. Hvilken grillkok vil ikke gerne skærpe sin kunst med et par smarte grilltricks? Det behov er websitet Buzzfeed kommet i møde med en video, der virker på de tre vigtige indsatsområder for grillentusiaster:

  • Bedre og kraftigere aroma
  • Smertefri håndtering over ilden 
  • Nem rengøring

Her er de 10 grill-tricks.

1. Forskellige varmeindstillinger samtidig på grillen

Forskellige varmeindstillinger på grill

Griller du med kul på en tilstrækkelig stor grill, så er det oplagt at fordele kullene, så du kan operere med forskellige varmeindstilinger, ligesom på et komfur. 

  • Fordel og stak det varme kul højt op på en del af grillen. Her kan du grille alt det, der skal have høj varme.
  • Fordel resten af kullet i en anden del af grillen. Her griller du det, der skal have medium varme. 
  • Den sidste del af grillen efterlader du tom. Her kan du ligge alt det, der skal have indirekte varme.  

2. Læg krydderurter på kullene

Kyrdderurter i haven kan brændes direkte på kullene

Har du rigeligt med krydderurter i haven, så skulle du prøve at brænde noget af det af direkte på kullene, mens du griller. Det vil dels sprede en dejlig duft samtidig med, at kødet vil optage noget af krydderiernes aroma i sig.

Læs også: Sådan tørrer du krydderurter fra køkkenhaven

3. Ryg din grillmad med træflis

Træflis indpakket i sølvpapir

Lad træflis trække vand i en skål i ca. 30 min. Pak flisene ind i sølvpapir. Lad pakken stå halvåben og stik nogle ekstra huller foroven i alufolien. 

Læs mere om rygning på grillen med træflis her

4. Dobbelte grillspyd

Dobbelt grillspyd til kebab

Brug dobbelte grillspyd, når du laver kebab på grillen. Det gør det meget lettere at vende spydene, lige som det også bliver en smal sag at lægge dem på og tage dem af. 

5. Lægge grillpinde i vand

Læg grillpinde i vand

Vil du gerne undgå, at dine grillpinde i træ går op i røg og flammer eller helt forkuller, så skal du bare lægge dem i vand inden brug i ca. 10 min. 

6. Skriv stegeønsker på burgerbollerne

Ketchup på burgerboller

Skriv med ketchup på burgerbollerne, hvordan familien eller gæsterne vil have stegt deres kød. På engelsk: R for rare og M for medium. Arrangér grillbollerne lige foran dit blik, så du hele tiden kan tjekke ordrerne. 

7. Brug en muffinform

Tilbehør i muffinform

Brug din muffinform til at hælde tilbehøret til grillaftenen op i: ketchup, sennep, mayo etc. 

8. Læg fisk i saltlage

Fisk i saltlage

Har du også oplevet, at fisken sprækker og er svær at holde styr på, når du griller? Det problem kan du kraftigt decimere, hvis du lægger fisken, du skal grille, i en blanding af vand og salt i ca. 10 minutter.

9. Gnid grillen med et løg.

Overskåret løg på grillrist

Gnid den varme grillrist med et overskåret løg, inden du lægger køddet og de andre madvarer på grillen. På du måde undgår du, at maden sætter sig fast på risten. 

Grilltang med sølvpapirskugle

10. Gør grillenristen ren med alufolie 

Når du er færdig med at grille og risten endnu er varm, kan du lave små kugler af sølvpapir. Gør grillristen ren med sølvpapirskuglen ved at holde den fast med en grilltang.

Se videoen fra Buzzfeed her:

Mest læste artikler