Forsød din sommer i haven

Haven

8 gode ideer, der booster sommerlivet, hvis du skal holde ferie på "Costa del Terrasse".

 • Sommer på Costa del Terrasse

  Sommeren er i fuld gang. Planlægger du at holde ferie på den hjemlige matrikel, så har vi otte superdejlige sommerideer til dig, der helt sikkert hæver kvaliteten i ferien. (Og alle andre må gerne kigge med!)

 • God lyd i ørerne

  Ikke alle bryder sig om lyden af naboens græsklipper, når ferien er begyndt, og rigtig mange vil gerne pusle i haven – og så alligevel lytte til en god historie. Hører du til dem, skal du måske bruge sommeren til at prøve en lydbog.

  Lydbogstjenesten Storytel har valgt 3 lydbogsserier fra hylden, der er medrivende på hver deres måde, men som samtidig går godt i spænd med havearbejdets afstressende effekt.  Det koster bare 100 kr. om måneden at kunne vælge og vrage mellem hundreder af lydbøger. Og du kan også læse dem på din tablet, hvis det regner en dag, og du skal slappe af i sofaen.

  De tre lydbøger, der gør sig sammen med havearbejde er:

  • ”En ærlig mand” af Lars Kjædegaard
  • ”Outlander” af Diana Gabaldon
  • ”Belgravia” af Julian Fellowes

  Du kan læse mere på storytel.dk.

 • God og kølig chokoladeguf

  Hotel Chocolat har kræset om en speciel chokolade-sommer-boks. Her er stykker med solbær, citron/hvid chokolade, champagnetrøffel eller mango – for bare at nævne nogle af de smukke mundfulde i æsken.

  Og som noget ekstra forsødende, skal boksen i køleskabet i ca. 30 minutter, før de skal nydes. Så er du sikker på en bombe af velsmag i munden. The Chocs-to-chill H-box, som æsken kaldes, koster ca. 150 kr.

  Se mere på hotelchocolat.com.

 • God ergonomi

  Har du tænkt dig at kæle for hækken med en grundig klipning, men frygter de ømme skuldre og ryg efter indsatsen, så er den ergonomiske FlexLift lige noget for dig. Den løfter hækklipperen og reducerer dens vægt med ca. 80%, så kroppen bliver aflastet under arbejdet. Hængende i liften vejer den kun ca. 1,5 kg, og det er en idéel vægt, fordi man så stadig skal løfte maskinen og dermed har føling med den. FlexLift kan nemt tages på og spændes fast til kroppen. Liften koster ca. 2.000 kr.

  Se mere på flextrading.dk.

 • God brilledag

  Et par solbriller er uundværlige i ferien. Prego solbriller har solbrilleglas i højeste kvalitet. Og tager du dem i hånden, kan du se og mærke, at her er kælet for detaljen. Brillerne fås med solglas i forskellige mørke nuancer, og naturligvis i forskellige stel. Brillerne på fotoet koster ca. 800 kr. 

 • God samvittighed i solen

  Det er skønt at være i haven uden at skulle tænke på, om solen nu giver skoldninger. Og her er der masser af hjælp på markedet, så du kan beskytte dig og give din hud den bedste sommerbehandling.

  Vi har valgt tre produkter ud, der gør dig solstærk.

  Serien Anthelios byder på solpleje for hele familien – helt op til høj faktor, der holder strålerne tilbage. Cremerne har masser af fugt, er nemme at påføre og efterlader ikke fedtende hvide rande. Serien har en farvekode, så du nemt kan finde netop de produkter, der passer til din hudtype.

  Når du er blevet lækker lysebrun, er det rart at kuløren ikke fordufter den første gråvejrsdag. Idéal Soleil Tan Optimizer er en fugtgivende solspray til kroppen, som fremmer den solbrune kulør og spray-formen gør den super nem at bruge.

  Og når du går inden døre efter en lang og dejlig dag i solen er det skønt at køle huden med en god aftersun. Idéal Soleil After-sun in-shower or on dry skin har dobbeltanvendelse – i eller efter badet. Den forskønner og forlænger den naturlige, solbrune kulør/teint og beroliger huden.

  Solprodukterne forhandles på apoteket til priser fra ca. 150 kr. pr. stk.

 • God blomsterdag

  Blomster skaber glæde, og der findes næppe noget, der er skønnere end at klippe blomster ind fra haven og sætte dem på sit bord.

  Med den nye Collect vase er det nemt at arrangere en fin lille buket af afskårne blomster eller et par grene fra haven. Collect vasen er i et klassisk design, med overflade i sort pulverlakeret stål samt et aftageligt messinggitter med huller i et flot mønster.

  Gitteret gør det muligt at arrangere blomster på en enkel og let måde, fordi det sikrer, at hver enkelt stilk støttes. Vasen koster ca. 300 kr. Nærmeste forhandler på telefon 2323 2530.

 • God tørstslukker

  Lav en lækker limonade til timen i liggestolen.

  • 1 økologisk citron (skallen bruges)
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl sukker
  • 1 stængel citrongræs (kan erstattes af en klase hyldeblomster)
  • 3 citroner (saft)

  Skær lange strimler af den økologiske citron. Halver citrongræs-stænglen og bank den godt. Varm vandet op til kogepunktet. Tilsæt citronstrimler og lad simre i 3-4 min. Tilsæt sukker og rør. Når sukkeret er opløst sættes saften til afkøling,Pres citronerne og tilsæt saften efter smag til den afkølede saft. Hæld saften på en ren flaske og fortynd den med vand og masser af is. Servér med en skive citron og et sugerør.

  Den fine citronpresser er fra Eva Solo til ca. 150 kr.

 • God til "appelsiner"

  Drømmer du om eget orangeri – med klatrende citrusplanter og duftende velvære?  Så er her lidt inspiration til et sommer-byggeprojekt. Det fine orangeri på fotoet kan du selv bygge af genbrugsmaterialer. Orangeriet kan laves af brugte dannebrogsvinduer og gamle lægter og så en masse knofedt og gå på-mod. Er det noget for dig, kan du downloade en komplet guide til byggeprojektet.

Se alt indhold
24 juni 2016
Mere om Haven

Sådan beskytter du dine planter mod sen nattefrost

Haven Nattefrost er gift for de fleste planter. Så hvad gør man, hvis nattefrosten vender tilbage, efter man har plantet ud? Her er tips til, hvad du kan gøre for at undgå frostskader på dine planter i blomsterbedet, drivhuset og i køkkenhaven.

Tid til vinterbeskæring af dine buske og træer

Haven Selvom kulden stadig dominerer det danske vejr, kalder din have. På denne årstid er det nemlig tid til vinterbeskæring af dine træer og...

Dine smukke lupiner skal dø

Haven I hvert fald ifølge EU, som har offentliggjort en dødsliste over skadelige planter. Læs her, om dine yndlingsplanter i virkeligheden er...

Kom tidligt fra start med dahlia

Haven Lotte Bjarke blogger fra sin travle have. Hun er allerede i fuld gang med dahlia-knoldene. som giver os de smukkeste oplevelser senere på sæsonen. 

Se verdens største græskar – og den danske rekord

Haven Hvert år omkring Halloween bliver Danmarks – og verdens – største græskar kåret. Se dem her, og læs, hvordan man dyrker rekordstore kæmpegræ...

Vidunderlige haver, der får dig til at glemme vinteren

Haven Vi har håndplukket en række havefotos, som vil få dig til at glemme alt om vintermørke og sjaskede staudebede uden liv. Svælg i disse haver,...

Valmuen er en skrøbelig og giftig skønhed

Haven Alle haveejere elsker valmuer, men de er svære at dyrke, og man kan ikke bare plukke en buket med ind. Bliv lidt klogere på en af klodens smukkeste blomster her. 

Disse 15 engelske roser dufter bedst

Haven Engelske roser er skabt til forundring og til at sprede de mest vidunderlige dufte. Desuden er blomsterhovederne fyldige og særligt smukke...

John byggede sin egen østrigske pavillion i Herning

Haven John Sørensen har ingen tømrerbaggrund OVERHOVEDET, men han satte sig for at bygge en ni-kantet østrigsk inspireret pavillon fra bunden.

Få en skovbund med anemoner i din egen have

Haven I selv den mindste have kan du skabe en skovbund med dejlige anemoner, som vokser under træer og buske og afblomstrer, når resten af haven begynder at grønnes. 

Haven, der trives og er smuk i skyggen

Haven Hvordan skaber man en frodig have i de skyggefulde områder? Se her, hvor smuk skyggen er – med bl.a. hostaeer, bregner og andre 'mørkeplante...

Dette betyder rosernes farver

Haven En flammende rød rose betyder kærlighed - det ved de fleste. Men var du klar over, at ferskenfarvede roser viser beskedenhed? Lær farvernes...

8 typiske fejl, haveejere begår ved køb af planter

Haven Dovenskab, utålmodighed, dårlig planlægning – der er mange grunde til, at du kan falde i disse 8 plante-fælder. Men de koster masser af ekstra tid og penge.  

Perlehyacinter – det vidunderlige forårstæppe

Haven Perlehyacinter er en af de mest bedårende løgplanter. Se de dejlige fotos af forårsbebuderne – og lær dem lidt bedre at kende.

Kampen mod skjoldlus og sodskimmel

Haven Er der kommet sodskimmel eller skjoldlus i dine planter? Lotte Bjarke viser her, hvordan du kan komme det til livs.