Forsød din sommer i haven

Haven

8 gode ideer, der booster sommerlivet, hvis du skal holde ferie på "Costa del Terrasse".

 • Sommer på Costa del Terrasse

  Sommeren er i fuld gang. Planlægger du at holde ferie på den hjemlige matrikel, så har vi otte superdejlige sommerideer til dig, der helt sikkert hæver kvaliteten i ferien. (Og alle andre må gerne kigge med!)

 • God lyd i ørerne

  Ikke alle bryder sig om lyden af naboens græsklipper, når ferien er begyndt, og rigtig mange vil gerne pusle i haven – og så alligevel lytte til en god historie. Hører du til dem, skal du måske bruge sommeren til at prøve en lydbog.

  Lydbogstjenesten Storytel har valgt 3 lydbogsserier fra hylden, der er medrivende på hver deres måde, men som samtidig går godt i spænd med havearbejdets afstressende effekt.  Det koster bare 100 kr. om måneden at kunne vælge og vrage mellem hundreder af lydbøger. Og du kan også læse dem på din tablet, hvis det regner en dag, og du skal slappe af i sofaen.

  De tre lydbøger, der gør sig sammen med havearbejde er:

  • ”En ærlig mand” af Lars Kjædegaard
  • ”Outlander” af Diana Gabaldon
  • ”Belgravia” af Julian Fellowes

  Du kan læse mere på storytel.dk.

 • God og kølig chokoladeguf

  Hotel Chocolat har kræset om en speciel chokolade-sommer-boks. Her er stykker med solbær, citron/hvid chokolade, champagnetrøffel eller mango – for bare at nævne nogle af de smukke mundfulde i æsken.

  Og som noget ekstra forsødende, skal boksen i køleskabet i ca. 30 minutter, før de skal nydes. Så er du sikker på en bombe af velsmag i munden. The Chocs-to-chill H-box, som æsken kaldes, koster ca. 150 kr.

  Se mere på hotelchocolat.com.

 • God ergonomi

  Har du tænkt dig at kæle for hækken med en grundig klipning, men frygter de ømme skuldre og ryg efter indsatsen, så er den ergonomiske FlexLift lige noget for dig. Den løfter hækklipperen og reducerer dens vægt med ca. 80%, så kroppen bliver aflastet under arbejdet. Hængende i liften vejer den kun ca. 1,5 kg, og det er en idéel vægt, fordi man så stadig skal løfte maskinen og dermed har føling med den. FlexLift kan nemt tages på og spændes fast til kroppen. Liften koster ca. 2.000 kr.

  Se mere på flextrading.dk.

 • God brilledag

  Et par solbriller er uundværlige i ferien. Prego solbriller har solbrilleglas i højeste kvalitet. Og tager du dem i hånden, kan du se og mærke, at her er kælet for detaljen. Brillerne fås med solglas i forskellige mørke nuancer, og naturligvis i forskellige stel. Brillerne på fotoet koster ca. 800 kr. 

 • God samvittighed i solen

  Det er skønt at være i haven uden at skulle tænke på, om solen nu giver skoldninger. Og her er der masser af hjælp på markedet, så du kan beskytte dig og give din hud den bedste sommerbehandling.

  Vi har valgt tre produkter ud, der gør dig solstærk.

  Serien Anthelios byder på solpleje for hele familien – helt op til høj faktor, der holder strålerne tilbage. Cremerne har masser af fugt, er nemme at påføre og efterlader ikke fedtende hvide rande. Serien har en farvekode, så du nemt kan finde netop de produkter, der passer til din hudtype.

  Når du er blevet lækker lysebrun, er det rart at kuløren ikke fordufter den første gråvejrsdag. Idéal Soleil Tan Optimizer er en fugtgivende solspray til kroppen, som fremmer den solbrune kulør og spray-formen gør den super nem at bruge.

  Og når du går inden døre efter en lang og dejlig dag i solen er det skønt at køle huden med en god aftersun. Idéal Soleil After-sun in-shower or on dry skin har dobbeltanvendelse – i eller efter badet. Den forskønner og forlænger den naturlige, solbrune kulør/teint og beroliger huden.

  Solprodukterne forhandles på apoteket til priser fra ca. 150 kr. pr. stk.

 • God blomsterdag

  Blomster skaber glæde, og der findes næppe noget, der er skønnere end at klippe blomster ind fra haven og sætte dem på sit bord.

  Med den nye Collect vase er det nemt at arrangere en fin lille buket af afskårne blomster eller et par grene fra haven. Collect vasen er i et klassisk design, med overflade i sort pulverlakeret stål samt et aftageligt messinggitter med huller i et flot mønster.

  Gitteret gør det muligt at arrangere blomster på en enkel og let måde, fordi det sikrer, at hver enkelt stilk støttes. Vasen koster ca. 300 kr. Nærmeste forhandler på telefon 2323 2530.

 • God tørstslukker

  Lav en lækker limonade til timen i liggestolen.

  • 1 økologisk citron (skallen bruges)
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl sukker
  • 1 stængel citrongræs (kan erstattes af en klase hyldeblomster)
  • 3 citroner (saft)

  Skær lange strimler af den økologiske citron. Halver citrongræs-stænglen og bank den godt. Varm vandet op til kogepunktet. Tilsæt citronstrimler og lad simre i 3-4 min. Tilsæt sukker og rør. Når sukkeret er opløst sættes saften til afkøling,Pres citronerne og tilsæt saften efter smag til den afkølede saft. Hæld saften på en ren flaske og fortynd den med vand og masser af is. Servér med en skive citron og et sugerør.

  Den fine citronpresser er fra Eva Solo til ca. 150 kr.

 • God til "appelsiner"

  Drømmer du om eget orangeri – med klatrende citrusplanter og duftende velvære?  Så er her lidt inspiration til et sommer-byggeprojekt. Det fine orangeri på fotoet kan du selv bygge af genbrugsmaterialer. Orangeriet kan laves af brugte dannebrogsvinduer og gamle lægter og så en masse knofedt og gå på-mod. Er det noget for dig, kan du downloade en komplet guide til byggeprojektet.

Se alt indhold
24. juni 2016
Mere om Haven

Trøfler – vokser de i din have?

Haven Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper. 

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Haven Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Haven Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunde...

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Haven Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper dig til at finde de lækre kantareller - og hvordan du ser forskel på de forskellige typer af kanteraller.

Sådan sikrer du dig en frodig have til sommer

Haven Du kan allerede nu lægge fundamentet til en frodig sommerhave ved at forberede jorden og gøde i rette mængder

3 råd: Forbered dit hjem på foråret

Haven Solen er begyndt at titte frem bag skyerne, og temperaturen stiger langsomt. Det er ved at være tid til at forberede din have på, at foråret...

3 tegn på at foråret endelig er kommet

Haven De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligste tegn på, at foråret endelig er ankommet i Danmark. 

Love og regler om skellinjen mellem dig og din nabo, som du ikke...

Haven Inden du beskærer dit nabos træ, fordi den rager ind over din hæk, er det en god ide, at tage et kig på nogle af de love og regler, der...

Køb et redskabsskur - det betaler sig ikke at lade være

Haven Vi med have har brug for et redskabsskur. Har du ikke mod på at bygge det selv - så fortvivl ej. Redskabsskure kan fås billigt og som samles...

Dine tomater taler med hinanden

Haven Forskere har opdaget, at planter sender beskeder til hinanden gennem jorden. Tomaterne taler - næsten.

John byggede sin egen østrigske pavillion i Herning

Haven John Sørensen har ingen tømrerbaggrund OVERHOVEDET, men han satte sig for at bygge en ni-kantet østrigsk inspireret pavillon fra bunden.

Se verdens smukkeste haver her

Haven Verdens største haveudstilling foregår i maj i London. Oplev årets største mirakler her - du falder bagover, når du ser, hvad havearkitekter...

Havefestival nærmer sig

Haven Haveselskabet holder Havefestival den 30. og 31. maj 2015. Besøg idényts haveekspert, Lotte Bjarkes, skønne have i Hundslund og få masser af haveinspiration.

Ingen mobil i haven giver ro og nydelse

Haven Den digitale verden er guld værd. Men ifølge chefredaktør, Anna-Lise, bør andre værdier have plads i haven. Mobiltelefonen bliver derfor...

Dine smukke lupiner skal dø

Haven I hvert fald ifølge EU, som har offentliggjort en dødsliste over skadelige planter. Læs her, om dine yndlingsplanter i virkeligheden er...