Vælg den rette jord til dit drivhus

Drivhus

I drivhuset kan du vælge at dyrke direkte i jorden, i plantesække eller i potter. Du kan også kombinere de tre dyrkningsformer, men de stiller forskellige krav til bl.a. vanding og gødning.


Flere slags jord
Jord skal der til, når du dyrker planter – også i drivhuset. Hvis du har indrettet drivhuset, så der er bede, så kan du sagtens dyrke direkte i jorden, men du kan også bruge de specielle plantesække eller dyrke i potter. Og du kan selvfølgelig også bruge en kombination.

Jorden er nemmest
Dyrker du direkte i jorden, får planternes rødder frit spil til at boltre sig, og får derfor også mulighed for at hente næring fra et stort område. Er drivhusbedene ordentlig vandet igennem, er der også et stort reservoir af vand at tære på. Det betyder, at du ikke skal være så punktlig med vandkanden, som ellers.

Få gange gødning
Langtidsvirkende organisk gødning frigør næringsstofferne lidt efter lidt og passer fint til dyrkning i drivhusbed. Så kan det godt være, at du skal tilføre lidt mere som sæsonen skrider frem, men det er langt fra ved hver vanding. Prøv dig frem. Planternes blade skal gerne være pænt mørkegrønne, så har de det bedst.

Skift jorden eller noget af den
Det er oftest de samme planter, der dyrkes år efter år i drivhuset, så der rådes ofte til at skifte jorden i drivhuset efter hver sæson, men mindre kan bestemt gøre det. Inden sæsonen begynder, kan du fjerne jorden omkring rodzonen af de enkelte planter og også gerne de øverste par centimeter i resten af bedet og så tilføre godt med kompost fra haven. Det er rimeligt overkommeligt arbejde.

Praktiske plantesække
Bruger du plantesække kommer jordudskiftningen af sig selv, da de skal skiftes hvert år. Her er den mængde jord, som planterne har til rådighed noget mere begrænset i forhold til, når du dyrker i bedene, så du skal passe godt med vand og gødning.

Kapilærkasser er smarte
Dyrker du i plantesække, kan du købe såkaldte kapilærkasser, som du kan fylde med vand og flydende gødning, som planterne selv forsyner sig med. Det betyder, at du ikke skal vande så tit, men du skal alligevel være opmærksom på, at gødningskoncenterationen ikke bliver for voldsom i takt med at vandet bliver optaget af planterne og noget af det fordamper.

Potter kan flyttes
Dyrker du drivhusplanter i potter, skal du være vaks med vandkanden eller sørge for en form for automatisk vanding, for her er jordmængden temmelig begrænset. Det smarte ved potterne er dog, at de kan flyttes rundt i drivhuset eller eventuelt flyttes ud på friland i særligt varme perioder eller ved angreb af skadedyr.
21 februar 2011
0

Find drivhuset der passer til dit budget

Drømmer du om et drivhus? Her kan du se, hvor meget drivhus, du kan få for dine penge: mini drivhus, trædrivhus, vægdrivhus eller et helt...

0

Sådan dyrker du vin i drivhuset

At dyrke vin er en videnskab i sig selv, men det er ikke ensbetydende med, at det skal være besværligt og næsten umuligt. Det kræver bare,...

0

18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurke...

Denne artikel er sponsoreret

Tag forskud på sommeren med et vægdrivhus

Udnyt forårssolen med et vægdrivhus, der er en let måde at skabe en hyggelig og varm forlængelse af din bolig, hvor du kan få det meste ud...

0

Forårsklart drivhus

Lotte Bjarke har ryddet grundigt ud i drivhuset, så hun kan sikre sig en god sæson næste år.

0

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

0

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

0

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

0

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

0

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

0

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

0

Vælg det rigtige drivhus – til dyrkning og hygge

Valget af drivhus er afhængigt af, hvad du vil bruge det til: intensiv dyrkning, hygge eller en kombination. Alt efter dit behov, stiller...

1

Drivhus af genbrugsvinduer og med masser af charme

Anine byggede drivhus af gamle, men renoverede vinduer. Præcis som "Bonderøven" ville have gjort det. Drivhuset ligger midt i en gammel...

0

Dyrk grønt i sække

Det er fast arbejde at dyrke grønsager i drivhus, for de hurtigt voksende planter kræver vand i massevis.

1

Krydderurter og salat i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.