Udnyt pladsen i drivhuset - plant basilikum sammen med tomater

Drivhus

Drivhustomaterne vokser opad og bliver lange og ranglede, og det giver masser af bar jord mellem de enkelte planter, og den plads er det rene guld. Det er nemlig her, at du sent forår eller i løbet af sommeren kan plante basilikum ud. Find også den klassiske opskrift på pesto her.

Basilikum og tomat er gode sammen i salater og i drivhuset.
Basilikum og tomat er gode sammen i salater og i drivhuset. Foto: iStock

Basilikum og tomater vokser fint sammen

Basilikum er en følsom plante, der ikke tåler kulde, blæst eller udtørring, og derfor giver drivhuset de optimale vilkår for denne herlige plante. Her er der varme, læ, og vi vander meget, så basilikum kan næsten ikke slå fejl i dette miljø. Dertil kommer, at tomat og basilikum vokser fint sammen, og desuden klæder hinanden helt forrygende, når der skal laves mad.

Basilikum skal knibes og have rigelig med vand

Det herlige med basilikum og drivhus er især, at du kan dyrke basilikumblade i mængder, som du ellers kun kan drømme om. Men det kræver, at du kigger forbi dem hver dag i denne tid, for dels skal de forsynes med rigelige mængder vand, dels skal de knibes. I denne tid vil de gerne blomstre, og det er ikke optimalt, for så går produktionen af blade i stå. Så der er ingen vej udenom at knibe topskuddene også på sideskuddene, så planterne busker sig mere og mere.

Du kommer langt med bare to sorter

Der findes et utal af sorter af basilikum, men med "Genovese" kan du komme langt, der er den klassiske til pesto og så den "salatbladet basilikum", som giver fantastisk store blade med en lidt mildere smag - den er god i salater og kan også bruges til pesto og lignende. Så kan du supplere op med andre sjove sorter for at eksperimentere lidt.
Læs også: sådan dyrker du basilikum i haven

Sådan laver du en klassisk pesto

I Italien er pesto både videnskab og lidenskab, og hver familie har sin egen opskrift. Det bedste er egentlig at finde en basisopskrift, og så må du selv eksperimentere dig frem ved at justere mængderne af de enkelte ingredienser, så du finder den rigtige sammensætning til din familie.

Det skal du bruge:

60-70 basilikumblade
1 dl god olivenolie
3-4 spiseskefulde parmesan
1 fed hvidløg
2 teskefulde pinjekerner
en lille smule salt

Skal det være helt rigtigt, så skal ingredienserne knuses og blandes godt i en morter, men det er altså nemmere i en blender, og resultatet bliver stadig godt.

12 juni 2016
0

Find drivhuset der passer til dit budget

Drømmer du om et drivhus? Her kan du se, hvor meget drivhus, du kan få for dine penge: mini drivhus, trædrivhus, vægdrivhus eller et helt...

0

Sådan dyrker du vin i drivhuset

At dyrke vin er en videnskab i sig selv, men det er ikke ensbetydende med, at det skal være besværligt og næsten umuligt. Det kræver bare,...

0

18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurke...

Denne artikel er sponsoreret

Tag forskud på sommeren med et vægdrivhus

Udnyt forårssolen med et vægdrivhus, der er en let måde at skabe en hyggelig og varm forlængelse af din bolig, hvor du kan få det meste ud...

0

Forårsklart drivhus

Lotte Bjarke har ryddet grundigt ud i drivhuset, så hun kan sikre sig en god sæson næste år.

0

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

0

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

0

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

0

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

0

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

0

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

0

Vælg det rigtige drivhus – til dyrkning og hygge

Valget af drivhus er afhængigt af, hvad du vil bruge det til: intensiv dyrkning, hygge eller en kombination. Alt efter dit behov, stiller...

1

Drivhus af genbrugsvinduer og med masser af charme

Anine byggede drivhus af gamle, men renoverede vinduer. Præcis som "Bonderøven" ville have gjort det. Drivhuset ligger midt i en gammel...

0

Vælg den rette jord til dit drivhus

I drivhuset kan du vælge at dyrke direkte i jorden, i plantesække eller i potter. Du kan også kombinere de tre dyrkningsformer, men de...

0

Dyrk grønt i sække

Det er fast arbejde at dyrke grønsager i drivhus, for de hurtigt voksende planter kræver vand i massevis.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.