FOKUS på drivhuse: Få stort udbytte af et minidrivhus

Drivhus
Har du ikke plads til et stort drivhus, er det oplagt at vælge et mindre. Vi viser nogle af de mange muligheder.

Forhandler: Juliana, tlf. 66 11 18 11

Det kræver ikke meget plads, de store investeringer eller anstrengelser at anskaffe sig et lille drivhus, der bringer foråret frem tidligere og får sommeren til at vare en god tid længere.

En mur – helst af den sydvendte slags – er alle tiders ståsted for et vægdrivhus, der kan rumme mere, end de fleste tror. Især hvis du monterer hylder i drivhuset, hvor krydderurter og sommerblomster kan skyde i vejret.

Mindre plads

En af fordelene ved en vægmodel er, at den ikke optager så meget plads, selv om fritstående også fås i ganske beskedne mål, og vægmodellerne kan fås lige så store som en havestue.

I mange hobbydrivhuse har polykarbonat indtaget førstepladsen som rudemateriale. Polykarbonat bruges til såvel enkeltlagsruder som ruder med flere lag i forskellige tykkelser. Forskellen er, at enkeltlagsversionen er mere gennemsigtig end flerlagsudgaverne, der til gengæld isolerer bedre og giver en mere jævn temperatur gennem hele døgnet. Noget, som de fleste planter sætter stor pris på.

Lige til at sætte op

Drivhusene sælges som samlesæt, der er lige til at fragte hjem fra byggemarkedet eller havecenteret. De er forholdsvis lette at stille op, hvis du følger vejledningen til punkt og prikke og har værktøjet.

Har du ikke mod på et drivhus, så overvej nogle rummelige mistbænke eller spirekasser, som de også hedder. Her kan du fx så den første salat direkte i jorden. Mistbænken er også perfekt til de planter, du har sået inde, og som skal tilvænnes livet udenfor.

Før du køber
Husk at tjekke, om soklen er inkluderet i drivhusets pris. Ellers skal du regne med 500-600 kr. mere til den.

• Vælg en model med vinduer, der kan lukkes op.

• Overvej, om du skal dyrke i jorden, i plantesække eller kapillærkasser, som har indbygget vandreservoir.

• Tjek kvaliteten. Jo kraftigere profiler der er på drivhuset, og jo tykkere polykarbonat der er brugt til ruderne, jo mere robust er det.

• mange forsikringsselskaber dækker kun stormskader, hvis drivhuset er monteret rigtigt. Spørg hos dit selskab, før du sætter drivhuset op.


Skræddersyet til væggen
Drivhuset til væggen er lavet i en kraftig kvalitet. Ruderne er af K-glas med belægning, der gør dem lige så isolerende som polykarbonat. Alle beslag er af rustfrist stål, listerne af gummi, og aluminiumsprofilerne meget kraftige.
Drivhuset kan laves på mål i lige den farve, du vil have, og det kan skilles ad og tages med, hvis du flytter.

Du kan høre mere hos Pavillon Danmark,
tlf. 63 18 18 40.

Til den første tid
Spirekassen af polypropylen måler 100 x 96 cm og koster 398 kr.

EOS Jardin, tlf. 55 45 45 44, anviser nærmeste forhandler

Rummeligt drivhus
Model 300 har to oplukkelige ruder og en skydedør. Det måler 370 x 144 cm og koster 3.195 kr. Dertil kommer soklen, som koster 500 kr.

Ring og hør mere hos Hobbydrivhuse på tlf. 97 97 72 12.

Redaktionen kan ikke indestå for prisændringer og udgåede produkter

7 april 2005
0

Find drivhuset der passer til dit budget

Drømmer du om et drivhus? Her kan du se, hvor meget drivhus, du kan få for dine penge: mini drivhus, trædrivhus, vægdrivhus eller et helt...

0

18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurke...

0

Forårsklart drivhus

Lotte Bjarke har ryddet grundigt ud i drivhuset, så hun kan sikre sig en god sæson næste år.

0

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

0

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

0

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

0

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

0

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

0

Udnyt pladsen i drivhuset - plant basilikum sammen med tomater

Drivhustomaterne vokser opad og bliver lange og ranglede, og det giver masser af bar jord mellem de enkelte planter, og den plads er det...

0

Vælg det rigtige drivhus – til dyrkning og hygge

Valget af drivhus er afhængigt af, hvad du vil bruge det til: intensiv dyrkning, hygge eller en kombination. Alt efter dit behov, stiller...

1

Drivhus af genbrugsvinduer og med masser af charme

Anine byggede drivhus af gamle, men renoverede vinduer. Præcis som "Bonderøven" ville have gjort det. Drivhuset ligger midt i en gammel...

0

Vælg den rette jord til dit drivhus

I drivhuset kan du vælge at dyrke direkte i jorden, i plantesække eller i potter. Du kan også kombinere de tre dyrkningsformer, men de...

0

Dyrk grønt i sække

Det er fast arbejde at dyrke grønsager i drivhus, for de hurtigt voksende planter kræver vand i massevis.

1

Krydderurter og salat i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug...

0

Sådan kommer du i gang med at dyrke dine egne chili

Chilier er svaret på alt: De er sunde, indeholder næsten ingen kalorier og virker som et slankemiddel. Og så er de nemme at dyrke i haven...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.