Find drivhuset der passer til dit budget

Drivhus

Drømmer du om et drivhus? Her kan du se, hvor meget drivhus, du kan få for dine penge: mini drivhus, trædrivhus, vægdrivhus eller et helt orangeri.

Et drivhus kan være meget mere end et romantisk væksthus i træ midt i haven.
Et drivhus kan være meget mere end et romantisk væksthus i træ midt i haven.

Pris og kvadratmeter på drivhuset

Har du en ledig solfyldt plet i haven, så skal du selvfølgelig også have et et drivhus. Men hvilket, hvor stort og til hvilket formål? 

Der findes nemlig et hav af forskellige drivhuse i alle mulige størrelser. Her er en oversigt over nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv for at indkredse dine behov. Vi har også fokuseret på prisen, så du kan danne dig en forestilling over, hvor mange kvadratmeter og hvilke ekstra funktioner du kan få på dit budget.

Vigtige valg til drivhuset

Plader i plast eller glas?

Plader i plast koster mere end glas, men de tåler mere og isolerer bedre. Den hyppigst anvendte plastform til vinduer er materialet polycarbonat.

Drivhusets størrelse

Størrelsen afhænger af behov og kvadratmeter. Vær opmærksom på højden: Vil du for eksempel gerne kunne stå oprejst i drivhuset.

Drivhusets vinduer og dører

Vil du have mange døre og vinduer, så koster det ekstra. Sørg altid for at tjekke, hvad der er inkluderet i prisen.

Læs også: Lav et drivhus på få kvadratmeter

Mønepynt på taget

Giv drivhuset stil med flot mønepynt. Som tillægsbonus bliver det vanskeligere for fugle at slå sig ned på taget.

Drivhussoklen

Drivhuset skal stå på et solidt fundament, som er forankret i jorden. Tjek, om fundamentet indgår i prisen på drivhuset. Hvis det ikke er tilfældet, kan du selvfølgelig altid selv støbe sokkelen.

Læs også: nyt tag til huset: hvad skal jeg vælge?

Drivhus til over 30.000 kroner

Orangeri drivhus

 

Drivhuset "Orangeri" fra Juliana.   

 

Vil du luksus og et livsnyder drivhus, så kan orangeri-stilen let være løsningen. Denne type drivhuse er som regel lidt mere rummelige, udført i kvalitetsmaterialer og med ekstra stilfuld ornamentering.

Dette orangeri fra Juliana måler 15,2 kvadratmeter. I sort aluminium med 3mm hærdet glas er den vejlendende pris kroner 36.500. Med i prisen følger 4 stk. tagvinduer, en dobbelt stalddør og 6 nedløbsrør. Fundament kan tilkøbes for ca. 4.000 kroner. Montage af orangeri tilbydes dertil af Juliana udført for kroner 15.000.  

Læs også: Planlæg din plæne

Trædrivhus

 
Trædrivhus fra Drivhus Snedkeren  

Dette trædrivhus fra Drivhus Snedkeren i Ikast står sig rigtigt flot på billedet med veteran-bilen og patriciervillaen i baggrunden. Drivhus Snedkeren har specialiseret sig i drivhuse, som de bygger efter tre forskellige modeller og på et areal mellem 11,2 og 28 kvadratmeter. Den mest rummelige model har en bredde på over fire meter og en frihøjde til kip på hele 368,5 centimeter. Taghældningen på alle modellerne er 45 grader. Priserne varierer mellem kroner 57.000 for det mindste på 11.2 kvadratmeter til kroner 97.000 for model 3611 på 28 kvadratmeter.

Drivhus under 20.000 kroner

Drivhus i engelsk "Garden Style"

 
Vitavia drivhus i engelsk stil fundet hos Harald Nyborg.  

Drivhusproducenten Vitavia står bag dette drivhus i glas. Arealet er 11,5 kvadratmeter. Højden til kip i midten er 2,46 meter. Denne model føres også i en mindre version på 9.9 kvadratmeter. Der er fire oplukkelige vinduer og en dobbeltskydedør. Drivhuset på billedet kan monteres oven på en 50 cm halvmur, der efter behag kan konstrueres i mursten, beton eller med betonblokke. Denne halvmur er dog ikke inkluderet i prisen. Pris hos Harald Nyborg er kroner 15.645.

Vægdrivhus

 
Mural 3 - vægdrivhus fra Willa Garden.  

Vægdrivhuse er en praktisk løsning. Du sparer en væg til drivhuset, og samtidig kan du udnytte varmen og læmuligheden fra huset. Husvæggen varmes på denne måde op i løbet af dagen og afgiver derefter varme til drivhuset om natten.

Vægdrivhuset Mural 3 fra Willabgarden.dk  fås i mange forskellige størrelse. Det afbillede drivhus er på 10,6 kvadratmeter og koster kroner 17.600. Hældningen på taget er 25 grader. Taget er i Mural 3 altid i polycarbonat. Til siderne kan du vælge mellem sikkerhedsglas og polyarbonat. Døren er som standard en skydedør anbragt i den ene gavl. Nedløbsrøret er inkluderet. Alu-sokkel med nedstøbningsjern kan tilkøbes for ca. 1.500 kroner. Denne forankring kan også anvendes på et støbt fundament.

Læs også: Byggetilladelse - hvornår skal du søge? Og skal du i det hele tage søge?

Læs også: Tjek på havejorden

Drivhus under 15.000 kroner

Drivhus i glas og aluminium

 
Bruka drivhus i glas fra Pavillon Danmark.  

Glas er billigere end polycarbonat. En vildfaren fodbold eller nedfaldne grene kan dog hurtigt forrykke prisbalancen. Udskiftning af glas kan nemlig hurtigt blive en bekostelig affære. 

Dette Brika glasdrivhus fra Pavillon Danmark er forsynet med 3 mm glas. Stellet fås i enten ubehandlet eller lakeret aluminium. Der kan også vælges vægge i isoler plast. Dette drivhus kan købes med eller uden sokkel/bundramme. Med bundramme er drivhuset set til en vejledende pris på kroner 10.240.

Drivhuse under 6.000 kroner

Drivhus i polycarbonat

 
Drivhus i polycarbonat. Modellen hedder Balance og kan købes i Jem & Fix.  

Drivhuset har dobbeltdør, 2 vinduer og kørerampe over dørtrinnet. Taget er 2-lags med 4 mm. paneler. Fundamentet er inkluderet. Dette drivhus i på 8,82 m2 fra Jem & Fix har en webpris på kroner 4.495 (uden fragt).

Mini drivhus i polycarbonat

 
Minidrivhus i polycarbonat fra havehobby.dk  

Dette lille drivhus fra Have Hobby er næsten kvadratisk. Det har målene 190x190x195 cm. Det giver cirka 3.6 kvadratmeter. Drivhuset vægge er i polycarbonat, rammen er i aluminium. Drivhuset har et oplukkeligt udluftningsvindue og en siddehøjde på 124 centimenter. Fundament kan tilvælges. Alternativt kan rammen fastgøres til et betondæk, man selv har anlagt. Prisen for minidrivhuset er kroner 2.200.

Læs også: Lav en tilbygning, der øger husets pris

Drivhuse under 2.000 kroner

Væksthuse af teltdug

 
Væksthus fra ShelterLogic udført i teltdug.  

På et mindre budget kan det betale sig at kigge efter væksthuse med vægge i plast eller teltdug. Væksthuset her fra ShelterLogic kan købes hos Bauhaus. Det er er udført i i UV-bestandig teltdug og med stel i pulverlakeret metal. Størrelsen er 4,32 kvadratmeter med en højde til kip på 2 meter. Prisen i Bauhaus' webshop er kroner 1.999.

Drivhus til altan

 
Altandrivhus fundet hos Coop i en model fra drivhusproducenten Halls.  

Dette lille to-fags vægdrivhus fungerer glimrende på en altan eller på en terrasse. Mærket er Halls. Størrelsen er ca. 1.3 meter. Stellet er i aluminium og glas er anvendt som vægmateriale. Drivhuset har en enkelt skydedør. Prisen er kroner 1.499. Sokkel fra Juliana kan tilkøbes hos Coop for kroner 499.

Minidrivhus fra Ikea

 
Minidrivhuset "Socker" fra Ikea  

Drivhusejer kan man også blive for under en hundredelap. Det er muligt med Ikeas minidrivhus Socker designet i stål og styrenplast af Sarah Fager. Målene er 45 x 22 x 32 cm. Prisen for de ultra lille drivhus er kroner 99.

3 januar 2017
0

Sæt drivhus op i efteråret

Når foråret kommer, og havelysten for alvor melder sig igen, er der mange, der går i gang med at etablere et drivhus i haven. Men det er...

11

Grønne tomater - hvad kan de bruges til?

Hvad skal man gøre i efteråret med de mange tomater, der stadig er grønne og umodne? Er det smagsoplevelser, du går efter? Så brug de grønne...

23

10 tricks til tomater i drivhuset

Hvis tomatdyrkningen i drivhuset driller, er der som regel en god forklaring og dermed også en vej til at undgå eller rette op på problemern...

0

Køb et drivhus, der passer til dig og dine behov

Når du køber drivhus, så køb et der er rigeligt stort, for ambitionerne har det med at vokse. Selvom du i starten kun har et ønske om plads...

0

Nu skal der nippes sideskud i drivhuset

Lige nu er der fast arbejde i Lotte Bjarkes drivhus – nemlig at være efter sideskuddene på de forskellige planter. Både tomatplanter og...

0

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

0

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer...

0

Rengør dit drivhus og beskyt det mod alger, svampe og skadedyr

Der er masser af grunde til at få gjort drivhuset grundigt rent både inden vinteren og om foråret. En af de allervigtigste grunde til at...

0

Sådan dyrker du vin i drivhuset

At dyrke vin er en videnskab i sig selv, men det er ikke ensbetydende med, at det skal være besværligt og næsten umuligt. Det kræver bare,...

1

Forlæng udesæson med et drivhus - sådan vælger du det rigtige

Et drivhus forlænger udesæsonen - læs hvordan Jesper Madsen har bygget sit drivhus fra start til slut - og få gode tips til, hvordan du...

1

Sådan får du den bedste sæson i drivhuset - nogensinde

For at hjælpe dig til at lykkes i drivhuset har vi samlet de bedste tips og kneb til dig her. Læs bl.a. om den vigtige ventilation, og...

0

18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurke...

0

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

0

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

1

Krydderurter og salat i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug...