Der er ingen magiske tricks, og det er ikke sikkert, at man oplever succes, hver gang man gendyrker. Til gengæld er der næsten intet bedre end at se frem til – og nyde, ens helt eget hjemmedyrkede mad.
Sådan gendyrker du selleri
Det eneste der kræves er, at du har en stump selleri, som du ikke har smidt ud.
- Sæt stumpen i et glas med lidt vand – det skal ikke nå helt op til det grønne, da planten måske begynder at rådne. Planten har det bedre udenfor end i vindueskarmen.
- Når selleristumpen har slået lidt rødder, skal den sættes i jord
Sådan gendyrker du hvidløg og forårsløg
- Tag et eller flere fed hvidløg og plant dem i en smule jord eller vand. Den flade ende skal vende nedad og den spidse opad.
- Placér gerne i vindueskarmen og nyd hvordan spirren begynder at gro.
- Når du mener, at der er tilstrækkelig spirre til det mad du skal lave, er det bare at plukke det og komme det i maden; som et slags hvidsløgspurløg.
Sådan gendyrker du kål og salat
Hvor mange gange har du mon smidt dit kålhoved ud? Kålstumpen, man gendyrker, kan sætte gang i flere nye skud på en gang. En rodstump og vand er alt, der skal til. Pas på med ikke at skære for meget af stumpem – gem også her lidt af det grønne.
- Læg stumpen ned i et glas vand. Vandet må ikke dække det helt.
- Når der kommer rødder, kan du sætte den i potte med jord.
- Pluk spidskålen, når du synes – nemt og enkelt.
Læs også: Få succes med grønkål i din have
Sådan gendyrker du avokado
- Plant stenen fra den spiste avokado i en krukke med jord. Dæk kun halvdelen af stenen. På et tidspunkt begynder kernen at revne.
- Efterhånden, som den spirrer, kan du flette stængerne
- Vupti: Du har en super flot stueplante og avokadotræ. Husk dog at en avokadoplante er en tropisk plante. Derfor er det ikke sikkert, at der vil komme frugt på den.
Kilde: have-siden.dk.