Bambus - vælg den rigtige, så du undgår den blomstrer

Planter

Bambus er flerårige, træagtige græsser og flotte i haven. Men vælg en navngivet sort, så den ikke blomstrer de første mange årtier. Gul bambus er robust, og nem at dyrke i vores klima. Bambus kan stå alene, men en række bambus funger perfekt som læskærm eller hæk.


Trives i de fleste jordtyper
Bambus trives i både sol og halvskygge og på de fleste jordtyper. Grav et stort hul, og sørg for, at jorden er godt løsnet, før du planter. Rodklumpens overflade skal flugte med jordoverfladen.

Bambus skal vandes godt

Efter plantning vandes grundigt, og det er vigtigt at holde planten velforsynet med vand, indtil rødderne har fået ordentlig fat. Hvis du planter en bambushæk, skal du regne med ca. en plante per meter, så bliver hækken tæt med tiden.

Vælg nye, navngivne bambussorter
Har du én gang set en bambus blomstre og derefter dø, er du skeptisk over for at erstatte de døde planter med nye. Men bambus blomstrer ganske vist, men der går cirka 100 år, før en plante blomstrer og sætter frø. Hvis du vælger nye, navngivne sorter, er der ikke noget at frygte, fordi sorten er gennemtestet i planteskolen.

Bambus kan klippes i mange former
Du behøver ikke beskære din bambus, men du kan klippe den i former i foråret. Bambus kan klippes som en hæk og bliver endnu tættere af klipningen. Hvis du ønsker dig mere lethed og elegance af din bambus, kan du stamme den lidt op. Hvis du vil undgå, at bambus bliver meget bred, så klip nogle af de nye skud af ved jorden.

Bambus i krukker
Bambus kan sagtens dyrkes i store krukker. Især Bimbo er velegnet. Hyppig vanding er dog forudsætningen for, at bambussen udvikler sig godt i krukken.

Gennemtestet bambus
Bambus blomstrer cirka hvert 100. år. Derefter dør planten, og en ny generation spirer frem af frøene. De navngivne sorter er udvalgt blandt frøplanter fra de første blomstrende bambus og er siden gennemtestet i planteskolerne.

Fire gode sorter
  • Jumbo er en frodig, kompakt sort, der bliver op til tre m høj med graciøst overhængen-de skud.
  • Bimbo er en charmerende lille sort med tæt, frodig vækst og en meter lange skud.
  • Pemo Panda (N) er en mellemhøj, lækker mørkegrøn og meget fyldig bambus med to-tre meter lange skud.
  • Pemo Trifina er en helt ny sort af sort bambus med tre-fire m høje, opretstående skud og blågrønt løv.

Redaktøren anbefaler

15 december 2010
0

De 5 bedste flerårige urter til haven

Det kan være hårdt arbejde at få havens urter til at vende tilbage år efter år, men der findes særligt fem slags, der er lidt nemmere at...

0

Giv citrontræet en hjælpende hånd

Vil et citrontræ dyrket indendørs kunne bestøve sig selv?

0

Her er de 10 bedste planter til lerjord

Det kan være svært at få planter til at trives i lerjord, men hvis du vælger de rigtige planter, kan det nemt lade sig gøre.

0

Årets pelargonie 2017 er opkaldt efter Kronprinsesse Mary

Med sine smukke, cremehvide blade og små blomster, der ligner rosenknopper, er det i år rosenknop-pelargonien, som er blevet kåret til...

0

Sådan får du dine påskeklokker til at holde i en vase

En af forårets smukkeste og mest populære blomster er påskeklokkerne. Men der er en række ting, der er gode at vide, hvis du gerne vil...

0

Politisk ukorrekte blomster

Lotte Bjarke er vild med Tagetes. I drivhuset bruges Tagetes tenuifolia til at duftforvirret bladlus, så de ikke så nemt finder vej til...

0

Tulipanbuket inde og ude

Ligesom mange andre, elsker Lotte Bjarke tulipaner. Se, hvordan hun skaber forårsfornemmelser med tulipanerne - både inde og ude.

0

Egnet klatreplante efterlyses

På et ret skygget sted ønsker vi at få dækket to stolper, som er alt for iøjnefaldende. Hvilken plante kan du anbefale?

0

Derfor skal du altid plante roser og hvidløg sammen

Det er nemt at lave sit helt eget økosystem i haven. Du kan starte med at gro hvidløg og roser ved siden af hinanden. Resultatet vil utvivls...

0

Vand haven med omtanke - ellers kan det blive dyrt

Havevanding kan blive en dyr fornøjelse. Derfor er der god grund til at tænke en ekstra gang over, hvilke behov de forskellige dele af...

0

Stiklinger af pelargonier

Jeg vil gerne tage stiklinger af mine pelargonier. Hvor lange skal stiklingerne være? Har du nogle gode råd?

0

Giv ikke blomsterne vandstress

Jeg glemmer af og til at vande mine hawaiiblomster. Men de strutter hurtigt igen, når de får vand. Der kommer også en dele gule blade. Er...

0

Bliver stokrosens frø som moderplanten

Jeg vil gerne forære frø af min smukke stokrose væk. Men udvikler frøene sig, så blomsten får samme udseende som moderplanten?

0

Husk vand til din rododendron

Rododendroner skal have vand - også selvom det er vinter.

0

Klematis beskæres efter afblomstring

Hvornår beskæres klematis og hvor meget?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.