Blomster i haven – masser af inspiration, tips og gode råd

Skal haven have en kærlig hånd? Læs alt om, hvilke blomster, planter, træer og buske, du skal plante netop denne sæson. Her finder du desuden tips og gode råd om pleje og plantning af havens blomster. Læs om alt fra de typer af blomster, der har den længste levetid, til hvordan du planter dine yndlingsblomster og blomsterløg.

Gode haveråd

Du kan altid finde gode råd til haven og dens blomster. Lær blandt andet, hvordan du kan få dine solsikker til at blive 5 meter høje, eller hvordan du kan få succes med dobbelte tulipaner. Måske du ønsker at vide, hvilke blomster og planter, der passer dit hus - og hvilke der passer bedst på solsiden og skyggesiden af ​​huset? Eller måske du blot søger svaret på, hvor meget vand du skal give planterne. Eller, hvordan du bedst beskærer en rosenbusk. Vi guider dig hele vejen.

Bliv klog på blomsternavne

Det kan synes som en jungle at finde ud af, hvad alle blomsterne hedder. Sammen med idényts haveekspert, Lotte Bjarke, giver vi dig et overblik over blomsternavne. Vi guider dig også i, hvordan du skal pleje dine blomster i haven. Læs om blandt andet gyldenlak, liljer, rododendron, tulipaner, roser, hortensia, lavendel, akelejen, ribsbuske, sydbøg og figen.

Træer i haven

Læs her om, hvilke træer der tåler skygge, og hvilke træer der vokser hurtigt. Du kan også læse om træer, der er grønne hele året.

Få det smukkeste staudebed

Hvordan får man et staudebed, der blomstrer hele året? Svaret finder du her.

Blomster til hele året 

Har du brug for at vide, hvad du kan gøre for dine stedsegrønne planter inden vinteren kommer? Og hvilke blomsterløg skal lægges i jorden i foråret? Hvilke blomster, der tåler meget sol om sommeren? Hvordan skal dine blomster og planter plejes i efteråret? Find alle svarende på dine spørgsmål her.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Filtrer efter type:
Planter
0
Nerie er en af de planter, som giver din terrasse og havestue et sydlandsk præg. Den er forførerisk fin, men også meget giftig.
Planter
0
En vild blomstereng med danske planter er mange haveejeres drøm. Men du skal være opmærksom på de 'forbudte planter', såsom lupiner.
Planter
0
En af de store gevinster ved at have en have, er at man kan nyde duften af sine favoritplanter. Se her haveekspertens favoritdufte i...
Planter
0
Skån din hud for myggemidler ved at vælge planter til haven, som myg hader. Mange af dem er oven i købet krydderurter og nytteplanter,...
Planter
0
Hvert år koster danske planter menneskeliv. Det er svært at se en dødelig dræber i en mælkebøtte. Men der er andre planter, der er fulde...
Planter
0
Grøngødningsplanter er med til både at beskytte, forbedre og gøde jorden. Og sørger du for, at jorden er dækket året rundt, bliver kampen...
Planter
0
Farver er et facinerende designelement i din have. Jo mere "knald", der er på nuancerne, jo mere opmærksomhed får du – af naboer og insekt...
Planter
0
Krydderurter og stauder er to sider af samme sag. Brug de duftende planter til smukke krukker – og høst til dit middagsbord.
Planter
0
Viol-frøstjerne og akeleje-frøstjerne pryder haven hos Lotte Bjarke.
Planter
0
Allium, også kaldet prydløg, kan blive op til 150 cm høje og er noget af det mest dekorative, du kan plante i din have.
Blomster/Træer/Buske
0
En ranunkels kronblade er som et balletskørt - her er mange tynde lag, som til sammen giver en helt utrolig romantisk blomst. Få inspirati...
Planter
0
4 tricks til at undgå, at dine syrener alt for hurtigt hænger med næbbet, når du har plukket dem og stillet dem indenfor.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.