Blomster i haven – masser af inspiration, tips og gode råd

Skal haven have en kærlig hånd? Læs alt om, hvilke blomster, planter, træer og buske, du skal plante netop denne sæson. Her finder du desuden tips og gode råd om pleje og plantning af havens blomster. Læs om alt fra de typer af blomster, der har den længste levetid, til hvordan du planter dine yndlingsblomster og blomsterløg.

Gode haveråd

Du kan altid finde gode råd til haven og dens blomster. Lær blandt andet, hvordan du kan få dine solsikker til at blive 5 meter høje, eller hvordan du kan få succes med dobbelte tulipaner. Måske du ønsker at vide, hvilke blomster og planter, der passer dit hus - og hvilke der passer bedst på solsiden og skyggesiden af ​​huset? Eller måske du blot søger svaret på, hvor meget vand du skal give planterne. Eller, hvordan du bedst beskærer en rosenbusk. Vi guider dig hele vejen.

Bliv klog på blomsternavne

Det kan synes som en jungle at finde ud af, hvad alle blomsterne hedder. Sammen med idényts haveekspert, Lotte Bjarke, giver vi dig et overblik over blomsternavne. Vi guider dig også i, hvordan du skal pleje dine blomster i haven. Læs om blandt andet gyldenlak, liljer, rododendron, tulipaner, roser, hortensia, lavendel, akelejen, ribsbuske, sydbøg og figen.

Træer i haven

Læs her om, hvilke træer der tåler skygge, og hvilke træer der vokser hurtigt. Du kan også læse om træer, der er grønne hele året.

Få det smukkeste staudebed

Hvordan får man et staudebed, der blomstrer hele året? Svaret finder du her.

Blomster til hele året 

Har du brug for at vide, hvad du kan gøre for dine stedsegrønne planter inden vinteren kommer? Og hvilke blomsterløg skal lægges i jorden i foråret? Hvilke blomster, der tåler meget sol om sommeren? Hvordan skal dine blomster og planter plejes i efteråret? Find alle svarende på dine spørgsmål her.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Filtrer efter type:
Planter
0
Høstanemonen blomstrer i efteråret og har et sart, yndefuldt udseende. Men det ydre snyder, for høstanemonen er en sejtrækker, der kan...
Planter
0
Med denne nemme 3-trins guide får du gode råd til, hvordan du hurtigt kan opbinde dine egne tomatplanter med snor.
Planter
0
Ikke fra Syrien og ikke en rose, men skønheden er et faktum, og Hibiscus syriacus blomstrer stædigt og forunderligt om efteråret.
Planter
0
Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her, hvordan du kan bruge lyng i en smuk og simpel dekoration.
Planter
0
I planteriget er mynten noget man skal holde et skarpt øje med. I havekredse har mynteplanten et broget ry for at være svær at håndtere,...
Planter
0
Det er nemt at få succes med roser. Følg de tre bedste råd.
Planter
0
Dette fascinerende trick giver dig mulighed for at farve hvide roser – ikke kun i én farve, men også flere nuancer på en gang.
Planter
0
Når du er kommet igennem en hel sæson med et væld af flotte blomster, frugter, grøntsager og krydderier, så kan det godt være, man får...
Planter
0
Gule blade er et almindeligt symptom på, at planten er syg, men der findes faktisk en måde, hvorpå du kan komme problemet til livs.
Planter
0
Er du nybegynder i haven eller har du det sorte bælte i alt, hvad der omhandler dyrkning, beskæring og blomstringstidspunkter? Tag testen...
Planter
0
Lidt god gammeldags kanel kan være tricket, som får dine planter til at vokse sig større og endnu flottere.
Planter
0
Du kan give – og få – nogle helt fantastiske oplevelser, hvis du tager ungerne med, når du skal løse projekter i haven.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.