De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Ferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører ud på den åbne landevej. Du finder her de bedste råd til, hvordan familien får den absolut bedste campingferie.

Foto: istockphoto

Gode råd til campingturen

Der er rigtig mange ting at have styr på, når man skal på campingferie. Det er derfor vigtigt, at man forbereder sig godt og gør alt det nødvendige forarbejde, der skal til for at få den bedst mulige campingferie.

Få styr på campingpasset

Skal du på ferie med din campingvogn, skal du først og fremmest have et campingpas. På de fleste danske campingpladser er det obligatorisk med et gyldigt campingpas. Der er også en lang række campingpladser i Sverige, hvor campingpasset også er påkrævet.

Det er ikke alle campingpladser i udlandet, hvor det påkræves, at man har et campingpas, men det er som udgangspunkt godt at have. Det fungerer nemlig som dit ID-kort på campingpladsen, og du behøver derfor ikke at aflevere dit rigtige pas.

Planlæg ruten hjemmefra

Du behøver ikke planlægge din rute ned til mindste detalje, men det er altid en god idé at forberede dig nogenlunde på, hvor turen skal gå hen. På den måde har du mulighed for at nærstudere de forskellige destinationer hjemmefra.

Hele familien skal først og fremmest blive enige om, hvor I har lyst til at holde ferie.Hvis I planlægger at tage på ferie i højsæsonen, kan det være en fordel at ringe og booke plads på campingpladsen inden afrejse. Især i Sydeuropa kan de populære pladser være umulige at få fingrene i, hvis du ikke har foretaget bestillingen på forhånd.

Læs også: 10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark 

 

Læs også: Sådan bekæmper du råd og svamp i træstolper

Få styr på papirarbejdet og vejafgifter

Når du på forhånd ved, hvor turen går hen, er det nemmere at finde gode råd om, hvad der skal betales af forskellige former for tunnel-, vej- og broafgifter. I mange europæiske lande skal du nemlig betale motorvejsafgifter for at få lov til at køre på vejene.

Hvis du skal køre i Schweiz, skal du eksempelvis have et motorvejsmærkat til både bil og campingvogn. Nogle lande har også et krav om, at du har to advarselstrekanter med, når du eksempelvis kører med anhænger.  

En anden vigtig ting, når du kører afsted på campingferien, er at have alle papirer og dokumenter i orden. Eksempelvis er det vigtigt, at du medbringer registreringsattest på både bil og campingvogn på hele turen.

Hold øje med campingvognens vægt

Det kan være fristende at udnytte alt den ekstra plads i campingvognen til at pakke alt det, du synes, skal med på ferie. Men vær opmærksom, når du pakker vognen, så du ikke kommer til at overskride vognens maksimale vægt.

Første gang du pakker campingvognen, er det derfor vigtigt at du vejer alle de ting, du pakker i campingvognen. Ved at føre det på en pakkeliste kan du fra gang til gang se, hvor meget vægt du pakker i campingvognen.

Det kan være fristende at tage de samme ting med, som I plejer at bruge derhjemme, men der er mange fordele ved at købe specielt campingudstyr. Det vejer og fylder mindre og har som regel sværere ved at gå i stykker, da det ofte er lavet af forskellige plast- og letvægtsmaterialer.

Læs også: Cykelferie i Danmark

Læs også: Video: Nyt genialt trick til at skræmme myggene væk

Sørg for at campingvognens vægt er i balance 

Campingvognens tyngdepunkt skal ligge så lavt som muligt og helst lige over akslen. Det giver nemlig de bedste køreforhold og dermed en højere sikkerhed under kørslen. Derfor skal du placere de ting, der vejer meget – eksempelvis fortelt og teltstænger – lige over campingvognens aksel.

Dette skal tages meget seriøst, da en campingvogn, hvor tyngdepunktet ligger højt i vognen, hurtigt bliver meget ustabil og let kommer til at slingre.

Du skal også huske at holde øje med, at der er vægtbalance mellem højre og venstre side i campingvognen. Nogle campingvogne er designet med både køkken og bad i samme side, så der skal muligvis kompenseres for dette under pakningen.

Husk at tage højde for fyldt vandtank og eventuelt også spildevandstank. 

Læs også: Kattelem med chip og andre elektroniske kattelemme

Læs også: 33 års forskning: Du SKAL have et æg om dagen

Kugletrykket skal være korrekt 

At holde øje med kugletrykket på campingvognen er også vigtigt. Det er samtidig også et emne, der er ligeså mange meninger om, som der er sandkorn i en sandkasse.  

Et for højt kugletryk mindsker forhjulenes vejgreb, hvilket særligt har betydning ved igangsætning på glat eller løst underlag. Et for lille kugletryk kan få campingvognen til at ligge uroligt på vejen og sænke den kritiske kørehastighed, hvormed campingvognen kan gå i slinger.

Sørg for et så stort kugletryk som muligt, men overskrid ikke hverken campingvognens eller bilens øvre grænse for, hvor stort kugletrykket må være. Dette vil give dig de bedste køreforhold.

Sådan pakker du campingvognen rigtigt

Pak logisk og praktisk, og tænk - som sagt - over vægtfordelingen i campingvognen. En god regel er, at de tunge ting skal pakkes i bunden af campingvognen, mens de lette ting skal placeres i overskabene.

Ting som konserves, gryder, bøger, drikkevarer, tasker med tøj og møbler skal placeres i underskabe. De lettere ting som service, papir, viskestykker, klude og spil skal pakkes i overskabene.

Når hunden skal med på campingferie

Hvis familiens kæledyr skal med på ferie, er det også en rigtig god idé at sætte sig ind i et par ting i denne sammenhæng.

Der er nogle campingpladser, hvor det ikke er tilladt at medbringe hunde. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om hunden overhovedet må opholde sig på de campingpladser, I har udset jer.

Hvad skal hunden have pakket med? Det er ikke kun jer, der skal have en ferietaske med. Overvej hvilket legetøj, hundemad, hundesnor og kurv, der er nødvendigt at medbringe på ferien. 

Når du skal rejse med din hund, er det også vigtigt, at du har styr på ting som hundens pas. Jep, din hund skal nemlig også have et pas. Læs meget mere om alle de forberedelser og overvejelser, du skal gøre dig, når hunden skal med på ferie her: 10 gode råd når du skal rejse med din hund 

Få dit vogntog "Tempo 100"-godkendt

Siden d. 1. juli 2016 har det været muligt at søge om Tempo 100-godkendelse i Danmark. Med godkendelsen må du køre 100 km/t med campingvogn eller trailer på motorvejen og 80 km/t på landeveje og motortrafikveje.

Godkendelsen er inspireret af den tyske tempo 100-godkendelse, men da Danmark og Tyskland endnu ikke har anerkendt hinandens Tempo 100-regelsæt, kræver det, at du tilegner dig begge godkendelser, hvis du ønsker at gøre brug af reglerne i begge lande.

Med tempo 100-godkendelserne kan du komme hurtigt igennem Danmark og Tyskland og videre til din ønskede destination. Samtidig behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt du sænker trafikken på motorvejen.

Kilder: dcu.dk, altomcamping.dk, fdm.dk, søndagsavisen.dk

1 maj 2017
0

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

0

På cykel- eller vandretur ad nedlagte jernbaner

Pump cyklen eller hop i vandrestøvlerne og oplev Danmark på en sjov og anderledes måde. Mange kilometer nedlagt jernbane fungerer i dag som...

0

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

1

Ferie i Midtjylland med natur- og byoplevelser

Midtjylland rummer en enorm variation af oplevelser – fra fuglelivet ved Skjern Å til Kalø og Mols Bjerge til en hyggelig by-dag i Viborg...

0

Ferie med børn

Ferietid er for mange familietid - vi har samlet fire forskellige typer af oplevelser, som dine børn vil elske dig for.

0

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

0

Det sker i Danmark i marts og april

Find inspiration til dine ferie- og fridage rundt omkring i Danmark i begivenhedskalenderen for marts og april. I marts kan du fx tage til...

0

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

0

På ølrejse til Danmarks mikrobryggerier

Der er i dag mere end 100 mikrobryggerier i Danmark, og de ligger så tæt, at man sjældent skal bevæge sig mere end 30 km, før man finder...

0

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...

0

Skiløb, snescooter og svømmehal i Stöten i Sverige

Skiferie er for mange en helt uundværlig del af vinteren. Skidestinationen Stöten i Sverige, er et godt bud på stedet for årets skitur –...

0

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

0

Ferie i det fri

Vi danskere bruger hvert år et par dage under åben himmel. Her er oplevelser for alle sanser.

0

Ferie for voksne

Måske er du en af de mange danskere, der på grund af krisetider har valgt at spare udlandsrejsen og blive hjemme i ferien. Og det kan du...

0

Derfor bør du sætte din kuffert i badekaret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den...