Foto: Dansk Varmepumpe Industri

Få billig varme med en varmepumpe

Varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da markedet kan være lidt svært at finde rundt i.

 

Spar på energiforbruget

Opvarmning af vores boliger fylder godt op i Danmarks samlede energiforbrug, og det kan sagtens sættes ned til gavn for vores egen privatøkonomi og landets samlede CO2-udslip.

Isolering af vinduer

Mest effektivt er det at kigge på isolering og ældre vinduer. Mere isolering og energirigtige vinduer i lidt ældre huse tjener sig ofte ind ganske hurtigt, og en del af arbejdet kan du måske oven i købet klare selv.

Ny varmekilde

Men har du isoleret efter alle kunstens regler, og er vinduerne i din bolig i energimæssig fornuftig stand, så kan det være, at du skal overveje en anden varmeforsyning til næste fyringssæson.

Læs også:

Fordele og ulemper ved at installere en varmepumpe i dit hjem

Står du og overvejer at skifte dit gamle varmeanlæg ud med et nyt, energibesparende varmepumpeanlæg? Så læs med her - her er 4 fordele og...

Ud med el-varme og gamle oliefyr

Har du el-varme, kan det ikke gå hurtigt nok med at finde andre muligheder, og det samme gælder, hvis du har et oliefyr af lidt ældre dato. Her vil et skifte i løbet af få år kunne betale sig og blive til ren overskud.

Varmepumper

Tidens bedste bud på varmeforsyning hedder varmepumper. Men overvejer du at skifte til en varmepumpe, er det en god idé at alliere dig med professionel bistand. Det er et marked, hvor der er vækst i udbyderne, og der er store forskelle på de enkelte former for varmepumper og igen på enkelte mærker.

Jord-til-vand varmepumpe

Mest effektiv er en jord-til-vand varmepumpe, men den er også dyrest i anskaffelse og installation og kræver, at du har et jordareal på mellem 450 og 700 kvadratmeter, som du vil lade gennemgrave. (Pris ca. 70 - 110.000 kr.).

Luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er også en god løsning, som er knap så effektiv, men billigere i anskaffelse. (Pris 60 - 70.000 kr.).

Læs også:

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper er typisk en løsning til fritidshuset eller evt. et supplement til den eksisterende opvarmning.

 

18 marts 2009
Mere om Varmepumpe

Fordele og ulemper ved at installere en varmepumpe i dit hjem

Varmepumpe Står du og overvejer at skifte dit gamle varmeanlæg ud med et nyt, energibesparende varmepumpeanlæg? Så læs med her - her er 4 fordele og ulemper ved at vælge et varmepumpeanlæg. 

Varmepumpen skal passes og tjekkes af dig og en montør

Varmepumpe Har du en luft/luft-varmepumpe, skal den renses, tjekkes og passes regelmæssigt, ellers bruger den alt for meget strøm. Noget af det kan du...

Varmepumpeskjuler: skjul din varmepumpe og forskøn huset

Varmepumpe Varmepumpens udedel pynter sjældent på huset. Du kan dog ændre dens udseende med en varmepumpeskjuler eller med et skur eller et halvtag....

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

Varmepumpe En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Få varmen med en pumpe

Varmepumpe Vil du gerne sende din nuværende varmekilde på pension, kan en luft til vand-varmepumpe være afløseren. Den leverer både varme og varmt...

Placer din varmepumpe rigtigt

Varmepumpe Vær opmærksom på, at en luft-vand varmepumpe har et vist støjniveau. Tjek det, før du køber din varmepumpe.

Sådan får du varmen fra din varmepumpe til at fordele sig til alle...

Varmepumpe En varmepumpe giver billig varme, men bruger du den forkert, bliver varmen ikke ordentlig fordelt. Det oplevede familien Mortensen fra Jyderup. De løste problemet med flere indedele. Læs mere om, hvordan en varmepumpe egentlig fungerer, og hvordan du kan få størst udbytte af din.

Ekstra billig el med varmepumper

Varmepumpe Elafgiften er blevet sat ned for dem, der varmer huset op med el – og det gælder også for dem, der bruger varmepumper.

Varmepumpe - lær af andre villaejeres erfaring

Varmepumpe Indedelen af varmepumpen blev flyttet, og filtrene kræver rensning. Det er nogle af de erfaringer, villaejer Allan Frandsen har gjort sig,...

Køb ikke for billig en varmepumpe

Varmepumpe Priserne på luft til luft-varmepumper svinger fra 3.000 til cirka 25.000 kr., men de billige varmepumper er ofte et dyrt og larmende bekendtskab - og i længden kan de være en rigtig dårlig investering.

Tjek dit hus i september

Varmepumpe Varmepumpe til sommerhuset, tagtjek før efterårsstormen, tjek af vinduesfuger og udendørsbelysning - det er alle ting, du med fordel kan...

Pas på støj fra varmepumpen

Varmepumpe En luft-vand-varmepumpe er blevet en populær varmekilde. Men inden du investerer i en varmepumpe, der kan sikre dig billig varme, så skal...

Varmekilder der passer til gulvvarme

Varmepumpe Der er tidspunkter, hvor du med fordel kan skifte til gulvvarme frem for radiatorer. Også hvad angår økonomi. Gulvvarme passer især godt til varmepumper.    

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Varmepumpe Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...