6 myter om solceller, du IKKE må tro på

Solceller er den form for vedvarende energi, som vi kan stole mest på. Solen forsvinder ikke – selv på den mest grå novemberdag i Danmark kan du trygt læne dig op ad solens evige energikilde.


6 myter om solcelleanlæg

Myte 1: Det er for dyrt

Det er naturligvis en udskrivning at købe et solcelleanlæg til sit hus, men for det første kan man få tilskud via statens puljeordninger, og for det andet tjener investeringen sig selv ind inden for få år. Samtidig er man med til at værne om fremtidens miljø ved ikke at bruge fossile brændstoffer.

Mange danske producenter af solcelleanlæg tilbyder økonomisk og praktisk rådgivning – det er bare at google ‘solcelleanlæg i Danmark’, så kommer der masser af forslag på specialister og virksomheder frem.

Læs også: Solceller – alt du skal vide om solenergi til boligen

Myte 2: Solceller virker ikke i skyet og koldt klima

Det er ganske enkelt ikke sandt. Selvfølgelig er det en fordel, at solen skinder, men nye solcelleanlæg er konstrueret, så de virker optimalt, også i vores lidt træge klima. Faktisk findes der flere danske firmaer, som har specialiseret sig i netop dette område, fordi staten går ind og støtter sagen, og derfor udvikles teknologien hele tiden.

Myte 3: Solcelleanlæg er svære at vedligeholde

Overhovedet ikke. Et moderne solcelleanlæg kræver næsgten ingen vedligeholdelse og kommer med en garanti på mange år fra producenten. Igen er det en god idé at få rådgivning hos den virksomhed, som du vælger at købe anlægget hos.

Myte 4: Solceller er ikke effektive nok – endnu

Der er sket uendeligt meget, siden de første anlæg kom på markedet, og moderne solcelle-teknologi er så toptunet, at den er på linje med andre måder at få energi til husholdningen.

Myte 5: Solcelleanlæg virker ikke 20 år

Jo, det kan de sagtens – og også længere. Holdbarheden på nye anlæg er høj, og du kan sagtens regne med at have energi til familien, så mange år der er brug for.

Myte 6: Solcelleanlæg er grimme

Det er naturligvis en smagssag, men solcelleanlæg designes, som de ikke skæmmer en bygning. Den klodsethed, som måske kendetegnede de allerførste anlæg år tilbage, er for længst forsvundet. For nogle med gamle huse kan det være en tilvænningssag, men igen, det er også et spørgsmål om at signalere ud af til, at man tænker over miljøet og børnebørnenes fremtid.

Mest læste artikler