Tænk energieffektivt: Gas hjælper dig til billig varme

Energi

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Du kan bruge dit håndværkerfradrag, hvis du skifter til et gasfyr.
Du kan bruge dit håndværkerfradrag, hvis du skifter til et gasfyr. Foto: istockphoto

Står der et gammel oliefyr i bryggerset eller i kælderen og pruster, mens det varmer dig og familien op, så skal du måske overveje en ny opvarmningsform. Et moderne kondenserende gasfyr er én af mulighederne. At fyret er kondenserende betyder, at det udnytter naturgassen optimalt. I et ældre fyr har røggassen ofte en temperatur på ca. min. 160°. Skifter du til et kondenserende fyr kommer røggassen ned på ca. 55° via nedkøling. Den maksimale energi videreføres således til varmeanlægget og giver derfor en rentabel drift, og samtidig er udledningen af CO2 reduceret. 

Miljøvenlig opvarmning

Du har således som udgangspunkt en både effektiv og miljøvenlig opvarmning. Hvor meget du kan spare afhænger af din boligs størrelse og fx isoleringsgrad. Hos videnscenteret for boligejere, Bolius peger man på, at en boligejer kan spare helt op til 65% på varmeregningen ved at udskifte et forældet fyr. Hvad du kan spare, kan du få mere information om, når du henvender dig til en af producenterne på markedet. Hør gerne flere udbydere ad, så sikrer du dig at få markedets bedste løsning for netop dig.

Solens stråler

Er du interesseret i alternativ energi, når du nu overvejer at skifte opvarmningskilde, kan det være en idé at kombinere gasfyret med solvarme. Solvarmen kan så fx opvarme dit brugsvand mens gasfyret forsyner dine radiatorer med komfortabel varme. Om sommeren kan solvarmeanlægget måske alene klare dit behov for varmt vand. Og endnu en god nyhed er, at en løsning, der inddrager alternativ energi, er til fordel for miljøet. Det kan du godt bryste dig af.

Gasfyr og design

Når vi indretter vores bolig, er de færreste interesseret i at have et kringelkroget skrummel af et fyr stående i bryggerset. Heldigvis er moderne gasfyr designet, så det passer ind i en moderne bolig. De fleste producenter har flere løsninger, du kan vælge imellem.

Er du stadigvæk i tvivl holder Energitjenesten løbende informationsaftener, hvor du kan få mere information om, hvilke opvarmningsmuligheder, der passer bedst til dit behov. Læs mere på www.energitjenesten.dk.

Læs også:

6 ting, du skal gøre før vinterstormen

Husk campingvogne kan flyve, og trampoliner virker som sejl under stormvejr. Her er 6 vigtige råd til husejere, før det blæser op.

Det skal du tænke på, før du skifter til gas

  • Undersøg om der er den nødvendige naturgasledning i dit område. Kontakt kommunen.
  • Størrelsen af dit gasfyr skal passe til boligens størrelse og dit behov for varme og varmt vand
  • Overvej, om du skal kombinere gasfyret med fx solvameanlæg
  • Kontakt dit energiselskab og forhør dig om tilskudsmuligheder
  • Husk, at montere en gasalarm, når du installerer dit nye gasfyr
  • Har du opvarmet huset med olie, skal olietanken sløjfes forsvarligt. Spørg hos din kommune.

Fra 27.000 til 15.600 kr.

Et hus fra 1965 på 140 kvadratmeter kan koste ca. 27.000 kr. at opvarme med et gammelt oliefyr med en virkningsgrad på ca. 75%, hvis olieprisen er 9,85 kr. pr. liter olie (2. kvartalspris 2015).

Ved at skifte til et naturgasfyr vil det koste ca. 15.600 kr. at opvarme det samme hus, med en gaspris på 7,043 kr. pr. kubikmeter (pris indhentet juni 2015 hos HMN gassalg).

Kilde: Bolius

18. december 2015
Mere om Energi

Gas hjælper dig til billig varme

Energi En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Flyt husets energimærke og scor en højere pris

Energi Energiforbedringer giver mere varme, mindre træk og færre kuldebroer. Men – måske – vigtigst af alt: Forbedringer, der medfører en bedre...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Energi Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Energi Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

Energi I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Energi Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Energi Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Energi Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Energi Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares...

Tilbered middagen på en klimavenlig måde

Energi Brug ovnen rigtigt, husk grydelåg, udnyt eftervarmen og brug mikroovn og elkedel som en del af madlavningen. Det er opskriften på en klimavenlig tilberedning af din mad - og naturligvis også, når du skal tilberede meget mad til årets højtider.

Denne artikel er sponsoreret

10 gode skridt mod en lavere energiregning

Energi Den kolde og mørke tid får tit energiforbruget til at stige. Følg Go’ Energis 10 gode råd her for at undgå det. Prøv også Go’ Energis online...

Tjek hele boligens varmeanlæg, og spar penge

Energi Der kan være mange penge at spare ved at optimere dit varmeanlæg. Tjek det selv eller få professionel hjælp til en fordelagtig pris på...

Solen opvarmer rummet om dagen. Den nedrullede solafskærmning holder på den gratis varme om natten.
Denne artikel er sponsoreret

Udnyt solens energi med ovenlysvinduer og spar penge på varmebudge...

Energi Ovenlysvinduer giver både bedre varmeenergi og mere lys end facadevinduer på grund af indbygningen i det skrå tag, og vælger du solafskærmning til dit ovenlysvindue, udnyttes den gratis energi fra solen optimalt. Det kan ses på varmeforbruget i dit hus, og du skåner miljøet, da CO2-udslippet bliver mindre.

Spar penge på varmebudgettet

Energi Det første du skal gøre, hvis du er ude på at reducere dine varmeudgifter er at efterisolere. Især hvis du bor i et hus fra før 1970, hvor...

Spar energi og varme ved at energimærke dit hus

Energi Du kan begrænse energiforbruget i dit hus ved at få lavet en energimærkning. Energimærkningen er et krav, når du skal sælge dit hus, men...