Tænk energieffektivt: Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Står der et gammel oliefyr i bryggerset eller i kælderen og pruster, mens det varmer dig og familien op, så skal du måske overveje en ny opvarmningsform. Et moderne kondenserende gasfyr er én af mulighederne. At fyret er kondenserende betyder, at det udnytter naturgassen optimalt. I et ældre fyr har røggassen ofte en temperatur på ca. min. 160°. Skifter du til et kondenserende fyr kommer røggassen ned på ca. 55° via nedkøling. Den maksimale energi videreføres således til varmeanlægget og giver derfor en rentabel drift, og samtidig er udledningen af CO2 reduceret.

Miljøvenlig opvarmning

Du har således som udgangspunkt en både effektiv og miljøvenlig opvarmning. Hvor meget du kan spare afhænger af din boligs størrelse og fx isoleringsgrad. Hos videnscenteret for boligejere, Bolius peger man på, at en boligejer kan spare helt op til 65% på varmeregningen ved at udskifte et forældet fyr. Hvad du kan spare, kan du få mere information om, når du henvender dig til en af producenterne på markedet. Hør gerne flere udbydere ad, så sikrer du dig at få markedets bedste løsning for netop dig.

Solens stråler

Er du interesseret i alternativ energi, når du nu overvejer at skifte opvarmningskilde, kan det være en idé at kombinere gasfyret med solvarme. Solvarmen kan så fx opvarme dit brugsvand mens gasfyret forsyner dine radiatorer med komfortabel varme. Om sommeren kan solvarmeanlægget måske alene klare dit behov for varmt vand. Og endnu en god nyhed er, at en løsning, der inddrager alternativ energi, er til fordel for miljøet. Det kan du godt bryste dig af.

Gasfyr og design

Når vi indretter vores bolig, er de færreste interesseret i at have et kringelkroget skrummel af et fyr stående i bryggerset. Heldigvis er moderne gasfyr designet, så det passer ind i en moderne bolig. De fleste producenter har flere løsninger, du kan vælge imellem.

Er du stadigvæk i tvivl holder Energitjenesten løbende informationsaftener, hvor du kan få mere information om, hvilke opvarmningsmuligheder, der passer bedst til dit behov. Læs mere på www.energitjenesten.dk.

Det skal du tænke på, før du skifter til gas

  • Undersøg om der er den nødvendige naturgasledning i dit område. Kontakt kommunen.
  • Størrelsen af dit gasfyr skal passe til boligens størrelse og dit behov for varme og varmt vand
  • Overvej, om du skal kombinere gasfyret med fx solvameanlæg
  • Kontakt dit energiselskab og forhør dig om tilskudsmuligheder
  • Husk, at montere en gasalarm, når du installerer dit nye gasfyr
  • Har du opvarmet huset med olie, skal olietanken sløjfes forsvarligt. Spørg hos din kommune.

Fra 27.000 til 15.600 kr.

Et hus fra 1965 på 140 kvadratmeter kan koste ca. 27.000 kr. at opvarme med et gammelt oliefyr med en virkningsgrad på ca. 75%, hvis olieprisen er 9,85 kr. pr. liter olie (2. kvartalspris 2015).

Ved at skifte til et naturgasfyr vil det koste ca. 15.600 kr. at opvarme det samme hus, med en gaspris på 7,043 kr. pr. kubikmeter (pris indhentet juni 2015 hos HMN gassalg).

Kilde: Bolius

Læs også: Gasfyr – tag toppen af gasregningen med disse sparetips

Mest læste artikler