Stod dine kontakter under vand efter skybruddet, er der altså risiko for fejl i elinstallationen. Vi anbefaler at kontakte en elektriker, der kan gennemgå det berørte elektriske materiel.
Stod dine kontakter under vand efter skybruddet, er der altså risiko for fejl i elinstallationen. Vi anbefaler at kontakte en elektriker, der kan gennemgå det berørte elektriske materiel.

Oversvømmelse kan ødelægge stikkontakterne i dit hus

El

Det er en god idé at få din lokale elektriker til at tjekke stikkontakter, dataudtag og andet elmateriel, hvis dit hus blev berørt af sommerens voldsomme skybrud. Stikkontakter, der har stået under (kloak)vand, har fået belægninger, så der er risiko for, at der opstår el-fejl.

Oversvømmelse kan ødelægger stikkontakter
Er du blandt de mange villaejere, der har fået inficeret kloakvand i kælder el. lign. i forbindelse med sommerens mange skybrud, er der god grund til at tjekke dine stikkontakter.

Fejlene er svære at se – udskidt stikkontakten alligevel
Stikkontakter, der har stået under vand bør skiftet – også selv om det ikke umiddelbart ser ud som om kontakten har lidt skade:
– Især kloakvand kan forårsage ætsninger og have efterladt belægninger inde i kontakten, så der er risiko for fejl, fortæller virksomheden Schneider Electric i en pressemeddelelse.

Foto: Kristian Strømgren KirkensgaardUnderret forsikringen
Rigtig mange husejere er netop nu i gang med at rydde op og lave lister over ødelæggelserne til forsikringsselskabet. I den forbindelse er det en god idé at få de berørte stikkontakter med i opgørelsen.

Udskift kontakterne
– Vi anbefaler, at alle stikkontakter, dataudtag og andet elmateriel, der har stået under vand bør udskiftes. De kontakter, der sidder inde i huset, er ikke bygget til at kunne tåle vand, så derfor er der risko for, at der opstår fejl. Og det er ikke fejl, der melder sig lige med det samme. Belægninger og ætsninger på metallet tager til over tid, og derfor er det ikke sikkert, at skaden bliver opdaget, når forsikringsselskabet og boligejer i første omgang gør skaden op, forklarer Søren Eriksen fra Schneider Electric.

27 juli 2011
0

Sluk for strømtyvene

Der skal slukkes på kontakten, hvis du vil spare dyre energikroner derhjemme.

0

Spar på dit standby-forbrug

Når computeren eller fjernsynet står på standby, sluger den mere strøm, end de fleste er klar over - en elsparreskinne kan halvere dette...

7

Sådan sparer du på strømmen

Få svar på 10 spørgsmål og andre tips, der kan gøre dig til en fornuftig el-forbruger.

0

Pas på med selv at lave el og vvs

Håndværkere koster penge. Så er man lidt fiks på fingrene og har godt med værktøj, er det fristende at klare arbejdet selv. Men der findes...

0

De gamle HFI-relæ skal udskiftes med HPFI-relæ

Med et HPFI-relæ kan du undgå, at dit tv, vaskemaskine og anden elektronik går i stykker, hvis der kommer overgang i strømmen. Dit gamle...

0

Køkkenet er den store skurk - når det gælder strøm

Vi er vanemennesker, når vi færdes i køkkenet og tilbereder maden. Men kan vi ændre bare en lille smule på vanerne, så er der penge at...