Alle brændeovne behøver ikke ligne hinanden

Pejs og brændeovn

Det er sjovt at shoppe brændeovne, for der er masser af forskelligt design derude. En brændeovn behøver nemlig ikke nødvendigvis at være en lille sort djævel. Den kan både have farver og former. 

Italiensk brændeovns-design fra Palazetti
 • Italiensk elegance i brændeovne

  Italiensk design rimer godt på brændeovne. Det topmoderne møbelfirma Palazetti har med denne Alma brændeovn brugt de helt store armbevægelser og bragt elegancen ind i brændeovns-genren.

 • Italienske La Nordica

  Kobber er bare for cool til en brændeovn. Her er det igen et italiensk firma, La Nordica, der har tænkt ud af boksen og udfordret de vante forestillinger om udseendet af en brændeovn. Ovnens kakler har i øvrigt en special krakeleret overflade, og brændeovnen kan drejes 90 grader, Agerskov Pejse forhandler La Nordica i Danmark.

 • Elektrisk pejs

  Elektrisk pejs er også en oplagt mulighed, hvis du leder efter en anden form for brændeovn.

  Her behøver du hverken skorsten eller brænde. Pejsen tilsluttes bare et strømstik, og så danser flammerne. Flammerne er ganske vist af en lidt anden karakterer end i en almindelig brændeovn, men de varmer stadig godt. Denne ovn fra Glen Dimplex Nordic kan man ovenikøbet styre via en fjernbetjening. 

 • Skammel? Brændeovn? Højtaler?

  En Stack Stove fra Adriano Design ligner lidt af hvert. Den meget funky fremtoning kræver de rette rammer, men er de tilstede, så vil denne brændeovn virkelig få folk til at måbe - og nok også trække lidt på smilebåndet.

 • Rundet masseovn 

  Denne brændeovn, Rais Juno, fungerer efter masseovnsprincippet. De grå natursten og den runde form bidrager til at give en lethed til den ellers meget tunge ovn. 

 • Behøver det at ligne en brændeovn?

  Palazetti leverer også en meget stilig hybridovn i form af denne pejs, som firmaet kalder for "Epoque". Den topmoderne pejs er designet i samarbejde med arkitekten Marco Fumagalli. Epoque vækker mindelser om arkitektturlementer fra både barok og rokokko, og hvis det ikke lige var var for ilden, ville man nok ikke tænke - pejs. Pejsen findes både i en sort og i en hvid version.

 • Sporty brændeovn

  Bræneovnsfabrikanten Termatech har også et elegant twist på brændeovnen med denne lille, sporty brændovn med sølvfarvet front og paneller. Den vil aldrig virke visuelt tyngende i noget rum. 

 • Bioethanol brændeovn

  Eller man kan også vælge en bioethanol brændeovn fra Vauni Globe. Denne væghængte ovn opfyres med denatureret bioethanol. Ingen skorsten er nødvendig, fordi Vauni Globe afgiver kun begrænsede mængder af bioethanol og vand.

  Vauni Globe findes både i en væghængt og i en gulvstillet version. Det eneste problem fra et designmæssigt perspektiv er, at den gulvstillede brændeovn til forveksling ligner Arne Jacobsens Ægget.

  Så tænk dig lige om, inden du sætter dig ned i design-brændeovnen.

Se alt indhold
30. oktober 2015
Mere om Pejs og brændeovn

Nye brændeovne skaber optimal nydelse af flammerne

Pejs og brændeovn Der er masser af brændeovne på markedet, der samtidig med at udnytte varmen optimalt også er designet, så de giver en hyggelig pejseeffekt. Med mere glas og mindre metal byder de nye brændeovne samtidig på den optimale nydelse af flammerne.

Slip af med løbesod

Pejs og brændeovn For meget sod i skorstenen kan føre til skorstensbrand. Se her, hvordan du kan blive løbesoden kvit.

Genialt trick til at hugge flotte brændestykker

Pejs og brændeovn Det kan være svært at fastholde de brændestykker, man vil kløve. Her er et trick, som du sparer tid og kræfter på: Bind en kæde om træet -...

Sådan undgår du, at din brændeovn ryger for meget

Pejs og brændeovn Her får du de 8 bedste tips, så du kan fyre, uden at røgen generer dig og miljøet.

Fjernstyret brændeovns-automatik og synligt CVR

Pejs og brændeovn En fjernstyret brændeovns-automatik er blandt kandidaterne til årets produktpriser den 7. november. Håndværkernes CVR-nummer skal være mere...

Sådan tester du, om brændet er tørt nok

Pejs og brændeovn Hvis du fyrer med vådt brænde, kan du ikke udnytte brændet lige så godt, og forureningen stiger markant. Derfor skal du finde ud af, om...

Brændeovne skal tændes korrekt - kun hver fjerde dansker gør det...

Pejs og brændeovn Optænding i brændeovnen skal ske oppefra og ikke i bunden af brændet, som mange gør. Den rette optænding mindsker udledningen af sundhedsskadelige partikler med 80 procent. Ny kampagne skal lave om på de dårlige optændingsvaner, bl.a. med tilbud om gratis rådgivning fra en skorstensfejer.

Sådan renser du pillefyret

Pejs og brændeovn Pillefyr skal renses jævnligt, men hvordan gør du egentlig? Se med trin for trin.

Fascination af ild og olie

Pejs og brændeovn Det er sæson-start for levende ild i brændeovnen og smagfulde gryder.

Videoguide: Hvad er vigtigt, når du tænder op i din brændeovn?

Pejs og brændeovn Eksperten fortæller, hvordan du får mest ud af dit brænde.

Bør der sættes afgift på brændeovne? Politisk flertal siger nej

Pejs og brændeovn Ny rapport fra Skatteministeriet viser, at sygdomme og helbredsproblemer forårsaget af partikler fra brændeovne årligt koster den danske...

Tænd rigtigt op i brændeovnen, og undgå for meget luftforurening

Pejs og brændeovn Nye effektive brændeovne er et skridt på vejen mod renere luft. – Det vigtigste er dog at fyre korrekt, siger skorstensfejer-mester Henrik...

Tænd rigtigt op i din brændeovn

Pejs og brændeovn De fleste brændestykker, der bliver lagt ind i brændeovne, er alt for tykke til at kunne brænde ordentligt. Brændet skal være tyndt og bålet skal tændes ovenfra. Læs alt om, hvordan du bedst tænder op, hvilket optændingsmateriale du skal undgå, og hvilke typer af træ, der brænder bedst.

Brændeovnen skal placeres i det rigtige rum

Pejs og brændeovn Brændeovnens rigtige plads finder du ud fra, hvad du skal bruge den til. Til at varme hele huset op eller til at sprede hygge. Du kan også...

Eftersyn af brændeovn

Pejs og brændeovn Giv brændeovnen et serviceeftersyn. Tjek brændkammer, røglemme, låger og skorsten og hold øje med løbesod. Opdager du løbesod, så kontakt...