Denne artikel er sponsoreret

3 ting du kan gøre for at spare på dit energiforbrug

Energi

Køkkenapparater, belysning, underholdning. Dit energiforbrug kan let stige til vejrs derhjemme, men med et par enkle tiltag kan du spare på både regningen og miljøet. 

Er din el- og varmeregning høj, eller vil du bare gerne finde ud af, hvordan du kan spare miljøet og pengepungen for unødig last? Vi har taget en snak med Martin Baadsgaard fra Modstrøm om, hvad du kan gøre i hjemmet for at bringe energiforbruget ned.

1. Reducer den aktive tid på dine underholdningsapparater

Måske du ikke tænker over det, men underholdningsapparater er en af de allerstørste poster på elregningen. Selvom EU-direktiver kræver, at et moderne TV ikke må bruge mere end 1 WAT i timen på standby, har de fleste hjem i dag mere end et fjernsyn – særligt børnefamilier.

Så sidder du på din tablet, med fjernsynet kørende i baggrunden og radioen tændt, kan det have stor betydning for regningen. Tænk derfor over, hvor mange apparater du har tændt samtidig.

Også i køkkenet kan du foretage små ændringer. Sæt maden i ovnen med det samme, og giv det lidt ekstra tid i stedet for at varme ovnen op forinden. Sluk samtidig oven fem minutter inden maden er færdig, da oven jo stadig er varm. På den måde kan selv de mindste ændringer gøre en stor forskel.

2. Få en professionel energivurdering

Hvis du vil skabe overblik over dit energiforbrug, kan det være en idé med en professionel gennemgang af din bolig. På den måde får du lokaliseret de største energislugere derhjemme, så du kan finde ud af, hvor du kan spare og reducere forbruget.

På Modstrøm.dk/energitjek kan du endda få en ufopligtende gennemgang af din bolig med en af deres kvalificerede eksperter. Modsat mange andre selskaber måler Modtrøm også dit vandforbrug, så der bliver taget højde for enhver faktor. Derfor kan Modstrøms energivejledere give dig helt konkrete forslag til, hvilke energiforbedringer du kan foretage dig i hjemmet.

Læs også:

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

3. Gå over til LED-lys

Belysning er en af de største energisyndere i vores boliger – omkring en femtedel af en husstands forbrug går nemlig til belysning. Specielt i vinterhalvåret kan den post trække meget på både energi og penge.

Udskift derfor dine gamle elsparepærer med LED-belysning. LED-pærer bruger nemlig 50 procent mindre energi end de efterhånden gamle elsparepærer. De tænder også med det samme, og du slipper for turen til genbrugsstationen, da de ikke indeholder kviksølv. Og så kan det selvfølgelig gavne at slukke lyset, når du forlader et rum.

Du kan i det hele taget spare meget ved at ændre dine vaner. Få flere gode råd og professionel vejledning til dit elforbrug hos Modstrøm – så kan dine el- besparelser måske give dig råd til en ekstra ferie. 

23. juni 2017
Mere om Energi

Gas hjælper dig til billig varme

Energi En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Flyt husets energimærke og scor en højere pris

Energi Energiforbedringer giver mere varme, mindre træk og færre kuldebroer. Men – måske – vigtigst af alt: Forbedringer, der medfører en bedre...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Energi Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Energi Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Tænk energieffektivt: Gas hjælper dig til billig varme

Energi En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet...

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

Energi I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Energi Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Energi Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Energi Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Energi Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares rigtigt, og der skal spares på varmen både for miljøets og økonomiens skyld.

Denne artikel er sponsoreret

10 gode skridt mod en lavere energiregning

Energi Den kolde og mørke tid får tit energiforbruget til at stige. Følg Go’ Energis 10 gode råd her for at undgå det. Prøv også Go’ Energis online...

Tjek hele boligens varmeanlæg, og spar penge

Energi Der kan være mange penge at spare ved at optimere dit varmeanlæg. Tjek det selv eller få professionel hjælp til en fordelagtig pris på...

Solen opvarmer rummet om dagen. Den nedrullede solafskærmning holder på den gratis varme om natten.
Denne artikel er sponsoreret

Udnyt solens energi med ovenlysvinduer og spar penge på varmebudge...

Energi Ovenlysvinduer giver både bedre varmeenergi og mere lys end facadevinduer på grund af indbygningen i det skrå tag, og vælger du solafskærmning til dit ovenlysvindue, udnyttes den gratis energi fra solen optimalt. Det kan ses på varmeforbruget i dit hus, og du skåner miljøet, da CO2-udslippet bliver mindre.

Spar penge på varmebudgettet

Energi Det første du skal gøre, hvis du er ude på at reducere dine varmeudgifter er at efterisolere. Især hvis du bor i et hus fra før 1970, hvor...

Spar energi og varme ved at energimærke dit hus

Energi Du kan begrænse energiforbruget i dit hus ved at få lavet en energimærkning. Energimærkningen er et krav, når du skal sælge dit hus, men...