Lav sjove, hjemmebagte boller

De fleste unger elsker hjemmebagte boller til fødselsdagen. Her har vi leget lidt med den traditionelle bolle, og børnene kan være med under hele processen. Vi fandt frugtfarve i forskellige farver og “prinsesse-glasur”, der glimter i spæde pasteller.



Det skal du bruge:

25 g gær
ca. 750 g mel
4 1/2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 tsk. olie eller flydende margarine.

Pynt:
flormelis

plastikposer
frugtfarve og evt. “prinsesseglasur”.

Sådan gør du:

Opløs gær i vand. Tilsæt olie, salt og mel lidt efter lidt til du får en smidig dej. Ælt dejen grundigt og sæt til hævning i minimum 1/2 time. Slå dejen ned og del den i fx 4 portioner.

 
  Dryp lidt frugtfarve i den ene portion dej og ælt det godt igennem.

Sjove figurer
Form forskellige figurer – lad endelig ungerne være med! Læg “bollerne” på bagepapir på en bageplade og lad dem hvile tildækket i maks. 15 min. Tænd ovnen på 200° (varmluft!). Pensl bollerne med pisket æg og lad dem bage i den varme ovn i ca. 15 min. – afhængigt af bollernes størrelse.


Pynt bollerne

 
  Det er sjovt at dekorere sin egen fødselsdagbolle.

Nu skal der dekoreres. Bland små skåle med flormelis, lidt vand og frugtfarve. Pas på at glasuren ikke bliver for tynd, så er den svær at dekorere med. Brug en ske til at pynte bollerne eller hæld lidt glasur i hjørnet af en plastikpose, klip et lille hul. Nu er det nemt at lave smalle striber o.lign.

Mest læste artikler