Kryddersnaps med febernellikerod

Mange betragter febernellikerod som slem ukrudt, når den optræder i haver. Men faktisk giver den rigtig god smag til kryddersnapsen - brug rødderne til den lækreste snaps.


Almindellig plante i skovene

Febernellikerod er en flerårig plante med kort, tyk rodstok og med fjersnitdelte grundblade og i juni kommer de små gule blomster. Planten er almindelig i skove, og det er de lange rødder som er interessante som krydderi på snapsen.

Sådan gør du

De friske rødder graves op og renses godt, hvorefter de skæres i mindre bidder på ca 1 cm. Kom de skårne rødder på glas og overhæld med alkohol, og lad det trække i ca 3 uger. Filtrer derefter snapsen, og lad den stå i nogle uger.

Smagen er let krydret og vermouthagtig og farven er rødbrun. Ved tørring af rødderne fremkommer duften af eugenol, som også findes i kryddernelliker. De tørrede rødder kan og knuses og bruges som krydderi i småkager eller som ekstra smag i kaffe.

Hvilken alkohol skal bruges?

Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.

Mest læste artikler