Febernellikerod er almindelig i de danske skove.
Febernellikerod er almindelig i de danske skove.

Kryddersnaps med febernellikerod

Mange betragter febernellikerod som slem ukrudt, når den optræder i haver. Men faktisk giver den rigtig god smag til kryddersnapsen - brug rødderne til den lækreste snaps.


Almindellig plante i skovene
Febernellikerod er en flerårig plante med kort, tyk rodstok og med fjersnitdelte grundblade og i juni kommer de små gule blomster. Planten er almindelig i skove, og det er de lange rødder som er interessante som krydderi på snapsen.

Sådan g
ør du
De friske rødder graves op og renses godt, hvorefter de skæres i mindre bidder på ca 1 cm. Kom de skårne rødder på glas og overhæld med alkohol, og lad det trække i ca 3 uger. Filtrer derefter snapsen, og lad den stå i nogle uger.

Vermouthagtig smag
Smagen er let krydret og vermouthagtig og farven er rødbrun. Ved tørring af rødderne fremkommer duften af eugenol, som også findes i kryddernelliker. De tørrede rødder kan og knuses og bruges som krydderi i småkager eller som ekstra smag i kaffe.

Hvilken alkohol skal de bruge
Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.


Se flere opskrifter:

Kryddersnaps med violer
Kryddersnaps med hægen
Kryddersnaps med rejnfan
Kryddersnaps med hvidpil
Kryddersnaps med solbær
Kryddersnaps med fyr og gran
Kryddersnaps med mosepors

Redaktøren anbefaler

16 december 2009
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.