Snaps med fyr og gran

Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx fyr og gran, der findes i flere skove, parker og haver. Det er de unge skud der egner sig som snapsekrydderi.


Om fyr
Fyr er et træ eller en busk med flerårige nåle og den trives på let sandholdig jord. Det er et af de ældste skovtræer i Danmark, og fyrreskove er især brugt som gavntømmer og i sin tid brugt som brændsel ved saltudvinding.

Om gran
Gran er et stedsegrønt nåletræ, med han- og hunblomsterstande, som udvikles på samme plante. Der findes ingen vildtvoksende gran i Danmark. Den plantes i skove og i haver, og der findes et stort antal arter og sorter.

Sådan gør du
Indsaml unge skud af fyr og gran. Unge fyrrekogler er også fine. Stop de unge skud på glas, og overhæld med alkohol. Udtrækket bliver gyldengrøn, med en fin duft af harpiks. Server et udtræk til julesilden, eller til den influenzaplagede, da drikken virker lettere opkvikkende.

Forårsdrik med honning og citron
Unge granskud kan der laves en fin forårsdrik af. Her koges de unge skud, og smagen justeres med honning og citron og fortyndes efter behag.

Læs også: Disse danske træer er i fare for at uddø

Hvilken alkohol skal de bruge
Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.

Se flere opskrifter:

Kryddersnaps med violer
Kryddersnaps med hægen
Kryddersnaps med rejnfan
Kryddersnaps med hvidpil
Kryddersnaps med solbær
Kryddersnaps med mosepors
Kryddersnaps med pebernellikerod

Mest læste artikler