Solbærknopper er velegnede til kryddersnapse.
Solbærknopper er velegnede til kryddersnapse.

Kryddersnaps med solbær

Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx solbær, der har en karakteristisk duft. Busken blomstrer i maj.


Om solbærbusken
En solbærbusk bliver op til 1.5 meter høj og de trelappede blade har gule kirtler på undersiden. Solbær findes af og til forvildet i naturen, hvor den ofte danner krat da nedliggende grene er rodslående. Busken kommer fra Sibirien og er kendt i Norden siden 1700 tallet.

Såda
n gør du
Når solbærbusken har udsprungne blade eller knopper plukkes de af busken og kommes på glas eller flaske. Der overhældes med alkohol så bladene er dækket, og snapsen trækker i ca 2 uger.

Skal lagre mindst en måned
Lad drikken lagre i mindst en måned og gerne et år. Modne bær eller tørrede bær og blade kan også bruges som udtræk.

Hvilken alkohol skal de bruge
Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.


Se flere opskrifter:

Kryddersnaps med violer
Kryddersnaps med hægen
Kryddersnaps med rejnfan
Kryddersnaps med hvidpil
Kryddersnaps med fyr og gran
Kryddersnaps med mosepors
Kryddersnaps med pebernellikerod

Redaktøren anbefaler

14 december 2009