Rejnfan er en plante, der dufter stærkt.
Rejnfan er en plante, der dufter stærkt. Foto: Anemette Olesen

Kryddersnaps med rejnfan

Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx rejnfan. Den blomstrer først i juli og frem til oktober, men snapsefolket søger især de unge bladskud om foråret, hvor blade er rige på sukkerstoffer og giver den bedste smag på snapsen.


Får gule blomster
Rejnfan bliver op til 1 meter høj, og udvikler gule kurvblomster i halvskærme samt fjersnitdelte blade.

Sådan gør du
Pluk eller klip nysudsprungne skud af planten, og kom dem på en karaffel eller lignende. Lad bladskud trække i mindst en uge, hvorefter de filtreres fra.

Læg snapsen på lager

Drikken vinder i smag ved lagring, og har en let skarp og bitter smag. Farven bliver gylden med grønligt anstrøg.

God snaps til sildemaden
Server denne snaps før man går til bord og skal spise et større måltid, da den skærper appetitten. Er også fin at servere til en sildemad og lignende.

Hvilken alkohol skal du bruge
Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.Se flere opskrifter:

Kryddersnaps med violer
Kryddersnaps med hægen
Kryddersnaps med solbær
Kryddersnaps med hvidpil
Kryddersnaps med fyr og gran
Kryddersnaps med mosepors
Kryddersnaps med febernellikerod

Redaktøren anbefaler

14 december 2009
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.