Ferie på landet

Besøg en af Danmarks bondegårde, der tilbyder aktiviteter for hele familien.

Mange danskere rejser til varmere himmelstrøg, når de skal holde fri og fejre sommeren, men der er gode muligheder for at blive i Danmark og holde en indholdsrig ferie, der ikke er afhængig af, at solen bager ned fra oven. Prøv en bondegårdsferie, hvor du alene eller sammen med din familie kan opleve livet, som det leves på landet i 2008. Mere end 100 gårde over hele Danmark tilbyder bondegårds-ferie, hvor du kan prøve alt lige fra at fodre dyr, fange fisk, ride på heste til at hjælpe til på gården eller blot nyde naturen.

Væk fra hverdagen
Bondegårdsferie er især veleg-net til børnefam
ilier, da der tilbydes mange sjove aktiviteter, og der ofte er gode muligheder for at møde nye legekammerater. Men det er også et fantastisk pusterum for alle bymennesker, der trænger til at komme væk fra en hektisk hverdag. Du kan tage på bondegårdsferie året rundt, men høj-sæsonen løber fra påske frem til efterårsferien. Prisen for et ophold varierer alt efter serviceniveau og længde, men en bondegårdsferie kan som hovedregel gøres langt billigere end en chartertur sydpå. Nogle bondegårdsværter tilbyder wellnessophold med fuld forplejning, mens andre satser på oplevelser med dyr og natur. Her indkvarteres i lejligheder, hvor man selv kan lave mad. Før du bestemmer dig, bør du grundigt undersøge, hvad gårdene har at tilbyde. Vær opmærksom på, at Dansk Landbo-turisme godkender de enkelte gårde. Nogle gårde tilbyder temaferie. Blandt dem er der fire kategorier: Fiskeri, Natur, Grøn Livsstil samt Kultur og landlig hygge.

Baby med på bondegård

 Søstrene Maj og Camilla Bauer Olafsson har været på ferie på den samme bondegård hele deres barndom. Nu har søstrene genoptaget ferieformen og introduceret lille Emil på bare fire måneder for bondegårdsglæderne: – Bondegårdsferie har givet os fantastiske oplevelser i vores barndom. Vi er kommet på Søndergård i Løkken i så mange år, at det er blevet en del af os. Vi har været med til at høste, til at fodre i stalden og hente græs til køerne, og de oplevelser vil vi gerne give videre, fortæller de to søstre. Emil får – ligesom drengen på billedet – således mulighed for at komme tæt på dyrene lige fra sine spæde leveår.

Jubilæum på landet
Anette Willaume har i 30 år i træk været på bondegårdsferie på Søndergaard i Løkken. En ferie-form, der glæder både hende og hendes børn – Jeg har været alene med tre børn, og derfor har bondegårdsferien været perfekt for mig, da den har givet beskæftigelse til børnene, og sam-tidig har givet selskab til mig, siger Anette. Hun har fortsat traditionen om ferie på landet, s elv om børnene er blevet voksne: – Det er en rigtig god ferieform, og så er den slet ikke nær så dyr som charterferier, siger Anette, der sammen med sine børn og børnebørn holder af livet på landet, da det kombinerer oplevelser for de små og afslapning for de voksne og samtidig giver et afbræk fra hverdagen i storbyen

Læs også: Helligdage – så mange fridage får du i år

Mest læste artikler