Baboli

Tegning: Suzanna Moffat
6 pers.

Kødlag:
1 kg hakket
lamme- eller
flæskekød
salt, peber
hønsebouillon

Æblelag:
2-3 store løg
3-4 madæbler
200 g grønne vindruer
smør
2 spsk. karry
3-4 spsk. mangochutney
50-100 g mandler
(gem lidt til pynt)
3 spsk. citronsaft
Låg:
6 skiver franskbrød
3 dl fløde
3 æg
salt, peber
lidt hakkede mandler

Brun kødet, krydr med salt og peber, og tilsæt lidt bouillon. Hak løgene, skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér vindruerne, og fjern kernerne. Smelt smørret i en gryde, rist karry, og tilsæt løg. De skal være møre, men ikke brune. Kom de øvrige ingredienser til æblelaget ved. Læg kød og æbleblanding lagvis i et ovnfast fad. Læg franskbrødstern uden skorpe i blød i mælk. Pisk æggene sammen, og bland dem med brød, mælk, salt og peber. Kom blandingen på toppen, og pynt med mandler. Bag babolien ved 200º i ca. 45 min. Server med flutes og grøn salat.

Else Marie Andersen, Svendborg
31 maj 2006
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.