Makronkage

120 g margarine 120 g sukker 2 æggeblommer 200 g hvedemel 1⁄2 tsk. bagepulver 2 æggehvider 8 tvebakker 200 g flormelis 1⁄2 tsk. hjortetaksalt 1⁄4 tsk. mandelessens Smelt margarinen, og pisk så æggeblommer og sukker skum-mende. Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen, og vend det sammen. Rør den smeltede margarine i dejen, og kom den…


Illustration: Suzanne Moffat
120 g margarine
120 g sukker
2 æggeblommer
200 g hvedemel
1⁄2 tsk. bagepulver
2 æggehvider
8 tvebakker
200 g flormelis
1⁄2 tsk. hjortetaksalt
1⁄4 tsk. mandelessens

Smelt margarinen, og pisk så æggeblommer og sukker skum-mende. Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen, og vend det sammen. Rør den smeltede margarine i dejen, og kom den i en smurt springform. Pisk æggehviderne stive, og sigt flormelis i. Knus tvebakkerne, og vend dem i marengsen sammen med hjortetaksalt og mandelessens. Bred blandingen ud over kagedejen, og bag kagen midt i ovnen ved 180° i 30-40 min. Mærk efter med et træspyd eller strikkepind, om kagen er bagt. Den er bagt, når pinden er ren efter en tur ned i kagen (red).

Edith Hansen, Løsning

Mest læste artikler