Jordskokkesuppe

4 pers. 750 g jordskokker200 g skrællede kartofler1 liter hønsebouillon1⁄4 liter madlavningsflødeRistede hasselnøddereller valnødderCremefraichePersilleSalt, peberJordskokkerne skrubbes, rengøres grundigt, og de mørke pletter fjernes. Skræl kartoflerne, og skær både dem og jordskokkerne i mindre stykker. Jordskokker og kartofler koges i bouillon i ca. 30 min. og blendes. Suppen kommes tilbage i gryden sammen med madlavningsfløden og…


Illustration: Suzanne Moffat4 pers.
750 g jordskokker
200 g skrællede kartofler
1 liter hønsebouillon
1⁄4 liter madlavningsfløde
Ristede hasselnødder
eller valnødder
Cremefraiche
Persille
Salt, peber

Jordskokkerne skrubbes, rengøres grundigt, og de mørke pletter fjernes. Skræl kartoflerne, og skær både dem og jordskokkerne i mindre stykker. Jordskokker og kartofler koges i bouillon i ca. 30 min. og blendes. Suppen kommes tilbage i gryden sammen med madlavningsfløden og koges i endnu 5 min. Smag suppen til med salt og peber, og drys godt med hakket persille. Server suppen med en skefuld cremefraiche samt et lille drys nødder på toppen.

Lone Halgaard, Sabro

Mest læste artikler