Æble-kanel pandekager

(4 pers.) Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min.Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver.Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme. Kom lidt smør i hullerne, og…

(4 pers.)

Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min.
Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver.
Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme. Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par minutter, til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne. Servér pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.
Gløgg: Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag. Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge.
Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.

Ingredienser:
Pandekager
3 æg
125 g hvedemel
1 1⁄2 dl mælk
1 knsp. salt
1 1⁄2 tsk. bagepulver
Smør til stegning
1-2 æbler
Kanelsukker

Hvid gløgg
2 1⁄2 dl konc. hyldeblomstsaft
6 hele nelliker
Tørret ingefær
Kanel
1 fl. tør hvidvin
Tørret frugt

Af Gitte Heidi Rasmussen – Fotos: Marianne Bjerre

Læs også: Pandekager – kend den hemmelige pandekage-ingrediens

Mest læste artikler