Maj 2005

Når det kommer til måneder, er maj – lys og mild – en af mine favoritter. I år er det også måneden, hvor jeg endelig er i gang som redaktør her på idényt. Jeg glæder mig til udfordringen og til at forsyne jer læsere med nyheder, tips og ideer om boligen og alt, hvad der hører herunder...


Når det kommer til måneder, er maj – lys og mild – en af mine favoritter. I år er det også måneden, hvor jeg endelig er i gang som redaktør her på idényt. Jeg glæder mig til udfordringen og til at forsyne jer læsere med nyheder, tips og ideer om boligen og alt, hvad der hører herunder.

Derhjemme sværger vi ikke til et traditionelt kønsrollemønster, men når det kommer til ukrudt, er jeg bedre til at øjne de fremadstormende grønne vækster end min bedre halvdel. Og i år skal det være. Godt hjulpet af artiklen om skvalderkål er ærmerne smøget op: Skvalderkålen skal ud af rosenbedet, ja den skal helt ud af haven!

Så mens jeg kratter, graver og trækker de grønne uhyrer op, på knæ med næsen i bedet, læsser han behændigt traileren, suser på genbrugspladsen og bytter sorte ukrudtssække med flere hundrede kilo duftende kompostjord: Gaven til haven kalder kommunen initiativet – og tak for den!

Det første måltid under åben himmel er noget særligt. Jeg glæder mig til at afprøve månedens grillretter og behøver vel næppe at tilføje, at her fungerer jeg som deltagende konsulent – fra havestolen. Det er ham, der tryller med kul, kød og køkkenurter.

På gensyn i juni – lige efter grundlovsdag!

Mest læste artikler