Farvet puds på facaden

Vi vil gerne pudse facaden på en ny tilbygning. Hvor længe skal der gå, før vi kan pudse muren, og hvilket slags puds skal der bruges, når det skal være farvet?Svar:Murværket kan tidligst pudses halvanden måned efter opmuring og fugning. Første lag puds, udkastet, skal være tyndere, men med mere bindemiddel. end det næste lag,…


Tgning: Jan Patsernak

Vi vil gerne pudse facaden på en ny tilbygning. Hvor længe skal der gå, før vi kan pudse muren, og hvilket slags puds skal der bruges, når det skal være farvet?

Svar:
Murværket kan tidligst pudses halvanden måned efter opmuring og fugning. Første lag puds, udkastet, skal være tyndere, men med mere bindemiddel.
end det næste lag, grovpuds.
Til det tredje og afsluttende lag anvendes en indfarvet mørtel, hvor farvestoffet er kalk- og lysægteI kan også vælge at købe færdigblandet, indfarvet mørtel.

Det er svært at arbejde med indfarvet puds, da der meget nemt opstår farveforskelle og skjolder, så jeg vil anbefale, at I får arbejdet udført professionelt eller i det mindste får professionel vejledning, inden I kaster jer ud i projektet.

Mest læste artikler