Geringsav

GeringssavAf Jan Pasternak, arkitekt MDDJeg overvejer at investere i en ny sav, eventuelt en rundsav, men jeg har lige opdaget, at der også er noget, der hedder en “geringssav”. Er den bedre til almindelige formål?Svar:Geringssaven, kapsaven eller afkorteren, som den også kaldes, ligner en gammeldags brødmaskine, når den er aktion, og den er fantastisk til…


Geringssav
Af Jan Pasternak, arkitekt MDD Illustration: Jan PasternakJeg overvejer at investere i en ny sav, eventuelt en rundsav, men jeg har lige opdaget, at der også er noget, der hedder en “geringssav”. Er den bedre til almindelige formål?

Svar:
Geringssaven, kapsaven eller afkorteren, som den også kaldes, ligner en gammeldags brødmaskine, når den er aktion, og den er fantastisk til at skære gulvbrædder, lister, indfatninger lige eller i vinkel (gering). Den laver et fuldstændigt rent og præcist snit, men den er ret specialiseret og kan ikke skære mere end 20-30 cm brede emner. Er dit behov snarere at skære plader op, skal du have en almindelig hånd- eller stationær rundsav.

Mest læste artikler